Logo rubriky
7/2004
  (213)
Předchozí článek Další článek Obsah čísla Obsah ročníku Index Archiv IK   
 
Všechna práva © Interkom 1984 - 2004

Čtenářův průvodce po Interkomu

Vražedná vedra pominula právě včas, abychom se pokusili vydat Interkom ještě před Parconem 2004 v Brandýse nad Labem. Doufám, že jak tiskárny, tak i zásilová služba budou mít již po dovolených a vše se podaří.

K obsahu

       Bohužel jsme nestihli vydat IK tak, aby mělo smysl přetisknout pozvání Egona Niczkyho na Hungarocon 2004 v Salgotariánu. Ten se navíc kryl se začátkem Tatraconu, takže asi i kdyby se někdo z našich čtenářů vydal na východ, zaparkoval by již ve Spišské Nové Vsi, potažmo na Čingově :-). Nicméně se těšíme na Egonovu reportáž od našich maďarských přátel.

Fantázia a Pevnost

       Pravděpodobně již zmiňovaná vedra vedla k tomu, že naši přispěvatelé poněkud zmalátněli, naštěstí díky materiálům, které nám poskytla Fantázia a Pevnost, můžeme přinést recenze toho důležitého, co knižní trh dal.
       Materiály převzaté z Fantázie navíc nejsou identické s těmi, které již vyšly či vyjdou. Dostáváme je v původní podobě před krácením do příslušných rubrik. Z přetištění tedy mají jakýsi užitek jak autoři, tak i čtenáři (a to dokonce těch několik z nás, kteří v ČR kupujeme Fantázii a v SR Interkom :-).

Kvark

       Velice nás potěšil článek Jirky Popiolka Když dva dělají totéž, není to totéž, kvůli takovým vlastně Interkom existuje. Posílejte nám více takových, nebo je alespoň pište :-)

Fanziny v redakci

       Loučíme se s rubrikou Fanziny v redakci z pera Honzy Vaňka jr. Přes nesmírnou záslužnost jej práce na rubrice znavila (již před drahným časem; tento díl je ztracený a znovunalezený poslední výškrabek) a přenechává ji případným dalším zájemcům. Vydavatelé fanzinů a hlavně jejich budoucí historici teprve ocení jeho přínos.

Cena Karla Čapka a Trifid

       V tomto čísle otiskujeme předběžné vyhlášení CKČ a Trifida. Neděste se, jak vás Martin Koutný po vojensku staví do pozoru. V prvním poparconovém IK, kde vyjdou i výsledky CKČ, najdete podrobnější vyhlášení doplněné statutem obou soutěží.

Abeceda české SF

       Už v několika číslech IK jsem se zmínil o České řadě SF či projektu Zlatý věk a nějak jsem zapomněl vysvětlit, oč jde. Tak tedy: pracuji na olbřímí edici české SF povídky (zatím se nepočítá se slovensky či jinak píšícími autory, rozpočet nepředpokládá náklady na překlad :-). Jádrem edice jsou autoři Ceny Karla Čapka, zvláště z jejího zlatého věku, za který pokládám osmdesátá léta, ale jednám a pracuji i s autory z posledních let.
       Pokud jsem se vám ještě neozval, a máte (oprávněný :-) dojem, že sbírka vašich povídek (to jsem zapomněl zdůraznit, jde o edici autorských sbírek) nemůže chybět v projektu mapujícím moderní českou SF, neděste se ani mě neproklínejte, výběr zdaleka není ukončen, ale už práce na patnácti knihách současně mě trochu zavalila.
       Pokud vás napadá nějaký pěkný název projektu, nejlépe jej nějak a s vtipem vystihující, dejte mi vědět, odměna vás nemine.
       
       Nashledanou v Brandýse nad Labem
Zdeněk Rampas
Předchozí článek Další článek Obsah čísla Obsah ročníku Index Archiv IK