Logo rubriky
7/2004
  Cony (další) (213)
Předchozí článek Další článek Obsah čísla Obsah ročníku Index Archiv IK   
 
Všechna práva © Interkom 1984 - 2004

Hopsa – hejsa do Brandejsa aneb Parcon 2004 je tu

Parcon, to je ten pravý con pro čtenáře Interkomu. Odhlédneme-li od možnosti vnutit mi někde předplatné, potkáte zde většinu fanů, kteří do Interkomu pravidelně přispívají, i těch, o kterých se v IK nejčastěji píše. A to nezmiňuji možnost setkání se samotnou redakcí :-)
       Navíc tím, že je Parcon putovní akcí Československého fandomu, je to patrně jediný con, kde vás ještě může něco (i příjemně) překvapit. Každý pořádající klub do něho vnáší něco svého, neznámé prostory donutí fanouškovské skupinky k alespoň minimálnímu promíchání, v B. n. L. zkrátka nebudete vědět, že za těmito dveřmi je necromunda a tady skáčí mangomaniaci na elektronické rohožce.
       To samozřejmě neznamená, že půjde jen o klubové akce, v tomto případě tedy hlavně o předměty zájmu klubů přátel Terry Pratchetta a Julesa Vernea. Najdete zde to nejlepší z ostatních conů a např. vedle předpremiéry SF filmu i „pikošku“, jakou bezesporu bude Jardou Olšou dovezený tříhodinový SF muzikál, jak jinak než indický (kdo byl přítomen obdobnému promítání pákistánského veledíla před lety, tuším v Chotěboři, toho není třeba dále přesvědčovat).
       Dalším z pořadatelů Parconu je i Rada Čs. fandomu, takže se můžete těšit na to nejlepší, co mohou kluby v ČSF poskytnout.
       Předpokládám, že do Prahy nějak trefíte, a odtud již stačí ze stanic metra B Černý most, potažmo Českomoravská naskočit na busy 379 a 367, potažmo 375 a po registraci tam někde nashledanou.
       Na internetových stránkách http://parcon.ic.cz najdete vše potřebné, ale protože Parcon není pro žádné hlupáčky, někdy to dá trochu přemýšlení. Chcete-li např. přijet jen na sobotu a bez přihlášení, o možnosti jednodenního vstupného bez ubytování se dovíte na přihlašovacím a ubytovacím formuláři :-)
       Za sebe připomínám, že na Parconu proběhne porada SF klubů o místě Parconu 2005, Valná hromada Akademie SF a Pavel Weigel zde pořádá schůzi SAF.
        
Zdeněk Rampas
Předchozí článek Další článek Obsah čísla Obsah ročníku Index Archiv IK