Logo rubriky
7/2004
  Cony (další) (213)
Předchozí článek Další článek Obsah čísla Obsah ročníku Index Archiv IK   
 
Všechna práva © Interkom 1984 - 2004

Avalcon 2004

Odjela jsem speciálním FF busem (sice jsem ho neměla objednaný, ale pustili mě do něj), protože do autobusu, kterým jsem se chystala odjet, jsem se už nevešla. Docela brzo bylo jasné, že na Avalcon přijelo mnohem míň lidí než loni a taky program byl letos mnohem míň nabitý (nechci přímo říkat chudší) – někteří byli zklamaní, jiným se to líbilo, protože všechno líp stíhali. Programové linie seriálů byly letos rozložené po sobě a ne souběžně, takže se con trochu roztáhl na délku a zřídl.
       Třídy v ZŠ Smetanově byly hezčí než ty, ve kterých jsme bydleli loni a hlavně čistější (mým soukromým zklamáním bylo ale to, že nebylo možné dostat se do části školy, kde je – nebo aspoň byl – automat na kávu. Naštěstí bar i čajovna byly po ruce.)
       Sobota a neděle byly pro mě ve znamení Pána prstenů, který se promítal v kině, kde taky běžela jeho programová linie. Ozývaly se stížnosti, že linie LOTR, na kterou přece jen nepřišlo tolik lidí, se odehrává v poloprázdném kině, zatímco SG, momentálně asi nejvíc navštěvovaná programová linie, se tísní v malé místnosti s nepohodlnými židlemi. V pondělí se do kina nastěhovali Trekkies s promítáním třetí sezóny Enterprise. V úterý se Star Trek program přesunul do oné malé místnůstky, zatímco v kině se promítaly filmy. Jen je škoda, že Shrek 2 byl zařazený až na druhou neděli dopoledne, těsně před odjezdem, takže o něj spousta lidí přišla, hlavně ti, co byli jen na první půlce conu.
       Byla taky spousta přednášek, některé dost zajímavé. Už tradičně měl přednášku spojenou s projekcí počítačově tvořených obrázků Philippe Coriat, který také vystavoval svoje díla spolu s Petrem Bauerem v ZUŠ. (Musím přiznat, že se mi Bauerovy malby líbily mnohem víc než ty od Theodora Rotrekla, který spolu s Coriatem vystavoval loni.) Jen lituji, že jsem přednášku Petra Bauera prošvihla. Zajímavá byla taky přednáška Výsledky výzkumu Marsu, spojená s promítáním snímků marsovské krajiny.
       Musím se ještě zmínit o českém fanfilmu Stárgejt – nasazení týmu 8.5, což byla parodie, která měla obrovský úspěch. Při prvním promítání byla místnost přeplněná, lidi stáli i venku na chodbě a hodně se jich nevešlo, takže byl fanfilm na žádost diváků ještě jednou opakovaný.
       Letos prý byla vydařená i sekce deskových her, o čemž ale vím jen z druhé ruky, protože jsem do jejich tajů ještě nepronikla. U nás na chodbě před třídou se po nocích potulovali „zombie hráči RPG“, kteří někdy vydrželi hrát až do šesti ráno.
       Celkově byla atmosféra conu pohodová, snad trošku pomalejší a míň nabitá než loni, ale přesto to bylo fajn. Mile mě překvapilo, jak přátelští byli lidi a jak snadno se dalo dát do řeči i s někým úplně cizím. Prostě, con byl super, jen ho bylo málo. Na fóru FF na Lopuchu se ozývaly i hlasy lidí trpících poconovým absťákem :-) Škoda, že další Avalcon je až za rok, a doufám, že i přesto, že přijelo poměrně málo lidí, se tradice našeho nejdelšího conu udrží (bylo by ho škoda!).
       
Hela Dvořáková – Selaya
Předchozí článek Další článek Obsah čísla Obsah ročníku Index Archiv IK