Logo Zpravodaj ČS fandomu
Předchozí článek Další článek Obsah čísla Index
10-11/2005
(224)


PRAVDA O TEMNÉM MÁGU PRAVDOVI

Byl jsem dlouho slepý, ale již jsem prohlédl: Václav Pravda používá pro naplnění svých megalomanských plánů a prostor v Chotěboři černou magii. Vizte následující zážitek.

Před rokem jsem byl návštěvníkem jeho Festivalu Fantazie. Co čert nechtěl – a já už vůbec ne -, navštívil mne tam zánět v zubu. Po mém nesmělém dotazu na zubní pohotovost Vašek zorganizoval chotěbořského starostu a zubaře, aby mi hned následující ráno pomohli od bolesti. Jak naivně jsem jim tenkrát v duchu i nahlas děkoval!

Letos jsem na FF odjel znovu – a hle: šestý den jsem se probudil s tímtéž problémem, jen v jiné části chrupu. Podvědomí mne varovalo, abych vydržel a nesvěřoval se s tím, ale útlocitná kamarádka Jitka, která již nemohla poslouchat moje skučení, to udělala za mne. Chotěbořský zubař sice nebyl k mání, ale Vašek zburcoval pohotovost (byl to den státního svátku) ve Světlé nad Sázavou, zaangažoval do věci vůz a syna Hanky Mudrové a hle: za pár hodin bylo sice ne po problému, ale rozhodně po bolesti. Opět jsem děkoval, opět jsem pěl chválu, jako asi každý, koho přestanou bolet zuby.

Teprve doma se mi celá věc rozležela v hlavě: tohle přeci nemohla být náhoda! Vašek je ve spojení s nějakými temnými silami, nebo možná sám vládne magickou mocí, a sesílá na své hosty nemoci a bolesti, aby jim od nich vzápětí zázračně pomohl. No co si asi řekne takový podobně postižený a vzápětí uzdravený návštěvník conu, který příští rok chtěl jet místo do Chotěboře na Kanárské ostrovy? Usoudí, že kdyby odjel na Kanáry – kde nikoho nezná – a rozbolel jej zub, co si počne bez Pravdy? Kdo mu v neznámé zemi sežene zubaře, odvoz, etc, etc? Pročež nejede na Kanáry – beztak tam mají vedro a draho -, ale do Chotěboře. Tam z jeho polštáře Vašek potajmu odebere pár vypadlých vlasů, do jeho woodoo loutky zapíchá něco špendlíků (no proč myslíte, že na FF jsou všechny nástěnky lepené – špendlíky z celé Chotěboře skoupí vždycky Vašek!), a když bolestí se kroutící nešťastník poptává lékaře, Václav patřičného odborníka „zázračně“ sežene. (O odhalení těchto takydoktorů coby podvodníků, kteří pouze po vaší návštěvě zavolají k Pravdovým, aby z patřičné loutky vytahali špendlíky, se na tomto místě dočtete příště.)

I Sherlock Holmes přeci kdysi řekl: „Vytřídíme-li všechny nemožnosti, pak to, co zůstane, musí být Pravda, jakkoliv se nám zdá nepravděpodobná.“ Proto se zavazuji, že příští rok opět pojedu na FF do Chotěboře a na vlastní zuby vyzkouším, zda jsem se nemýlil. A začne-li mě tam opět něco bolet – je to jasné: Václav Pravda je temný mág a všichni jsme už navždy odsouzeni jezdit na dovolenou k němu, protože nikde jinde nám od bolesti tak promptně nepomohou.

Donedávna velmi vděčný Filip G.

Ne všichni jezdí do Chotěboře jen trpět, někteří si to i docela užívají, viz fotky na této i předchozí straně. Tam se nám nevešly popisky a proto vězte, že zobrazují Jarka Mosteckého a Václava Pravdu, jak si předávají Aeronautila, dole Egon Čierny za aktivního přihlížení Jany Rečkové, Františky Vrbenské, Honzy Kantůrka a Šimona pasuje Annu Šochovou.


Předchozí článek Další článek Obsah čísla Index