Logo Zpravodaj ČS fandomu
Předchozí článek Další článek Obsah čísla Index
1-2/2006
(226)


Nominace na Ludvíka a Mloka za rok 2005

Snad všeobecná apatie daná letošní mrazivou zimou, následovanou všeobecnou chřipkou, způsobila, že fandom málem zapomněl na to, že je před Jarní poradou třeba sestavit nominace na nejvyšší fandomová ocenení. Naštěstí nezapomněla administrátorka Jiřina Vorlová a díky její připomínce na SF konferenci se spáči probudili a nakonec se nominací sešlo více než loni.

Ludvík:

* SFK Pochmurná neděle (zastoupený Marvinem) nominuje Nalima Lidochaze za jeho conanologickou činnost, kterou dokáže spojit zdánlivě nespojitelné a jejíž nezaměnitelnou hudební složku loni zdokumentoval na dvou CD Skurut Zlúgh: Česko hledá Superistari a Conan v Nipon Koku, čímž obohatil šedivý život fanů a fanoušů.

* SFK Třesk (zastoupený Martinem Koutným) nominuje redakci časopisu Pevnost za vznik knižní řady Pevnosti.

* SFK Radegast (zastoupený Randalfem) nominuje Davida Nykla za celosvětovou propagaci našeho rybníčku a češtiny ve sci-fi.

* SFK BC (zastoupený Zdeňkem Rampasem) nominuje Stáňu Lálovou za propagaci SF a fandomu pořádáním Trpaslikonu 2005, hlavně zvaním herců a populárních osobností, které se tam dozvídají o existenci fandomu (a lze doufat, že si to nenechají pro sebe).

Mlok:

* SFK Pochmurná neděle (zastoupený Marvinem) nominuje Martina Koutného za to, že dokázal nejen udržet vysokou úroveň CKČ, ale dokonce ji za svého sekretářství ještě pozdvihl.

* SFK Atair a SF&F Workshop (zastoupený Jiřinou Vorlovou) nominuje Pavla Mikuláštíka za jeho dlouholetou práci pro fandom i Fandom i v Radě a za diplomacii, díky níž dokáže obrousit hrany třenic, tak aby se případné vnitřní spory neodrazily na kvalitě akcí pro řadové fany.

* SFK Radegast (zastoupený Randalfem) nominuje Aleše Ptáčka (jako zástupce CSWU) za dlouholetou aktivitu a podporu conů (pořádání SW conů a samostatných linií v rámci ostatních conů atd...), aktivní propagaci sci-fi na veřejnosti a monstrakce při premiérách SW, o něž se zajímala i nejedna televize.

* SFK BC (zastoupený Zdeňkem Rampasem) nominuje Františku Vrbenskou za propagaci fantastiky (hlavně publicistiku v Ikarii a jinde) a její snahu pomoci každému, kdo o to požádá.

* SFK Syndrid, Islington a Palantír (zastoupené Cellindrou) nominují Petra „Pagiho“ Holana za jeho celoživotní práci pro sci-fi všeobecně a pro český fandom obzvláště, za dlouholeté vedení Sardenu, za pevné nervy při předsedání Radě Fandomu a za veškerou pomoc a podporu, kterou fanům poskytuje.

Jiřina Vorlová a Zdeněk Rampas


Předchozí článek Další článek Obsah čísla Index