Logo rubriky
1-2/1995
  Keltové v nás (další) (124)
Předchozí článek Další článek Obsah čísla Obsah ročníku Index Archiv IK    Dál už ne Pokračování příště
 
Všechna práva © Interkom 1984 - 1995

ČESKÁ HISTORIE TROCHU JINAK

Vítejte v zemi draků, prastarých bájí a kouzel, v době, kdy muž byl pravým mužem a území České kotliny patřilo ke kulturním centrům Evropy. Má dnešní době co povědět historie stará víc jak dva tisíce let?
       Kdo vlastně přišel pod horu Říp? Kdo zavedl do našich končin peníze, kalhoty a hospody? Proč dodneška existuje na východě od nás hranice mezi římskokatolickým a řeckokatolickým náboženstvím? Jaké pohádky vlastně vyprávíme svým dětem? Ztratila Evropa padesát let před naším letopočtem jedinečnou šanci dát vznik společnosti, která by tvořila protiváhu racionálním Římanům? Jak budou vypadat „rytíři“, kteří vystoupí z Blaníku až bude této zemi nejhůř?
       Otázky, otázky, otázky...
       Na řadu z nich už známe odpověď, jiné stále čekají na toho, kdo nalezne řešení. Na cestu ke kořenům naší kulturní historie zve
       
       SAMAIN
       
       Společnost pro keltské národní obrození.
       Toto pozvání platí pro všechny, kteří dokáží hledat netradiční souvislosti a přitom nepodléhají stokrát omletým interpretacím historických faktů. Pro ty, kteří na druhé straně dokáží sklonit hlavu před důkazy předloženými suchopárnými vědci (nebojte se, není jich zas až tolik).
       Nevěříte?
       Příště čeká zarputilé slavjanofily nepříjemné téma:
       Praotec Kelt, aneb co nám obrozenci zatajili.
       
-vm-
Pokračování příště
Předchozí článek Další článek Obsah čísla Obsah ročníku Index Archiv IK    Dál už ne Pokračování příště