Logo rubriky
4/1998
  (153)
Předchozí článek Další článek Obsah čísla Obsah ročníku Index Archiv IK   
 
Všechna práva © Interkom 1984 - 1998

Čtenářův průvodce po Interkomu

Jak číst tento IK

Chtělo by se napsat, ve zdraví jsme se vrátili z Jarní porady, ale nebyla by to tak docela pravda. Bakteriologická zbraň kterou na nás vyzkoušeli nepřátelé SF si vyžádala nějaké oběti, ale nyní po týdnu jsme již víceméně vpořádku a tak chutě do práce.
       Dobrá víla naší redakce našla čas na přepsání několika strojopisných příspěvků, a tak si můžete přečíst po Ikarii již druhý rozhovor s K. Bulyčovem.
       Hlavním materiálem čísla je ovšem záznam z již zmiňované porady. Záznam začíná výčtem zúčastněných klubů, nenapadl mě jiný způsob jak vzdát hold obětavosti fanoušků, kteří podnikli strastiplnou pouť do Šumperka a zpět. Zvláště pro študáky nemuselo být jednoduché sehnat potřebné finance a pod šest stovek by tento SF víkend nepořídil ani ten největší škudlil.
       Z fanzinu sfk Radegast jsme převzali minislovníček fandomluvy CO JE CO? Z budějovického Acheronu zase reportáže a recenze Jitky Doležalové. Dva fanziny reagují již na poradu a tak přednostně zařazujeme příspěvek z Monolithu a Z fanzinu sfk Rauko Sen a střep.
       

Nové rubriky
Hvězdný bulvár

Nevím nevím, s takovýmto přístupem se Hvězdný bulvár změní v můj deníček, copak se nikde neděje něco srovnatelně světoborného, jako když já příjdu do Krakatitu?
       

Černá kronika ducha

U této rubriky naopak doufám, že ji uvidíme jen zřídka, nejlepší by samozřejmě bylo, kdyby nikdy. Ale jak praví lidová moudrost, nejhorší nehoda je srážka s lidskou blbostí...
       

Příliš dobré pro...

Už, už to vypadalo, že do rubriky Příliš dobré pro... získáme nový příspěvek. JWP mi svěřil (ZR) svou povídku Kronika obce Strašna umně sestavenou z autentických záznamů obce na Jičínsku, kde chalupaří (mladí rockeři, staří chalupáři, chacha Jirko, už na tebe také došlo). V redakci Ikarie povídku odmítli se slovy, že je v ní málo dialogů (sic). Bohužel pro IK a bohudík pro početnější čtenářskou obec o povídku projevilo zájem Rigor Mortis.

Dílčí Odpověď Na Základní Otázku

Každý scifista by se měl občas zastavit zamyslet se nad svým životem. Pro samé organizování se to nepodaří mnohokrát do roka, ale nedávný článek v Monolithu mě k tomu přivedl.
       Konkrétně, jak se tedy odpověď na Základní Otázku Vesmíru, Života a Vůbec, totiž 42, promítla do mého života?
       Předně, 18. března jsem oslavil dvaačtyřicet roků v tomto planetárním systému. Neděste se, samozřejmě jsem nic neslavil, to se jen tak říká (taky z toho nejsem nijak odvázaný).
       V ten samý den, Franta Novotný by řekl v ten stejný, dopadla na Šimona amnestie vyhlášená Mečiarnátorem a poliši mu vrátili papíry. Na slovenských silnicích je zase o trochu nebezpečněji. Jaké poučení jsem si z toho vybral?
       Pozor na Mečiara i když přináší dary.
       

Dech Draka

Druhé číslo letošního ročníku obsahuje povídky Kamila Střeláka a našeho dopisovatele Cyrila Broma, stať o historii dávného severu Pavla Housera a několik výborných recenzí SF a fantasy. Přesto, že je Dech draka primárně určen milovníkům her na hrdiny, kartičkářům a počítačovým maniakům, spoustu dobré četby v něm najde každý fan.
       

Nové fanziny v redakci

Putna 04/98 (v tomto IK naleznete reakci na článek Jak se to má s CKČ).
Zbraně Avalonu (Knihovnička č. 1) věnované tvorbě J. A. Poláka.
Orion 22, fanzin SFK Orion Nové Zámky
Vakukok II./63 s jediným článkem Poslední slovenský prezident.
Knihovničky Vakukoku 35-39
doporučuji komiks v čísle 37.
Žebrák 13 (sfk Zebra) v novém slušivém kabátku, více na
http://194.108.80.61/~ohnivak/ZEBRA.
PRIT 5 (Neperiodický obšťastník sci-fi klubu 451°F Košice (http://451f.box.sk)
       

Fanknihy

Zdeněk Páv: Bože, jak hluboko jsem klesl (vydal sfk Andromeda, tisk Dáreček)
Keď si vymýšľam (zborník prác detí a mládeže v lit. tvorbe sci-fi) IV a V ročník.
Zdeněk Rampas
Předchozí článek Další článek Obsah čísla Obsah ročníku Index Archiv IK