Logo rubriky
5/1999
  Fandom v datech (další) (163)
Předchozí článek Další článek Obsah čísla Obsah ročníku Index Archiv IK    Předchozí pokračování Pokračování příště
 
Všechna práva © Interkom 1984 - 1999

Hvězdný bulvár

       4. března navštívil RUR Standa Juhaňák z bývalého SF klubu STIMM, dnes vydavatel, posledním jeho počinem je vydání knihy Ludmily Freiové Čas mimo čas.
       V sobotu 6. března se v Brněnské ZOO konal pro velký úspěch loňského setkání slavný Druhý jubilejní první Vorvaňcon - s podtitulem Tuleňcon. Dle informací pokladní se ho zúčastnilo přibližně 1506 osob, což z něj činí největší con široko daleko. Con se, dle názoru účastníků, vydařil.
       Od téhož dne se koná nepřetržitá přelomová schůze Pochmurné neděle. Řeší se otázky nadnárodního (přímo kosmického) významu a bylo založeno několik komisí, výborů, sdružení, skupin, rad, lig, cechů, gild, ...
       7. března se redakci ozval náš přispěvatel Pavel Dobrovský. Právě je někde v Rhodesii a snad z něho časem vypadne reportáž.
       10. března SSSR, příliš kouře na mé těžce zánětem zkoušené spojivky, a tak jsem ze starých SF rarit zastihl jen Richarda Podaného, Slávka Švachoučka, Pavla Kosatíka, JWP, Frantu Novotného, kterému se po mnoha letech podařilo být v Praze v době konání SSSR, Ivana Kmínka, Egona Čierneho... Dostupné ale byli i mladší rarity Františka Vrbenská, Leonard Medek, kluci z Krakatitu a další. Po mém ústupu snad ještě přibyla statečná Vilma, robátko je třeba na scifi komunitu připravovat od nejútlejšího věku. V hospodě U Libuše výborně vaří, leč ve středu tam mají schůzku obskurní spolky místních štamgastů a tak jsme se zpočátku trochu mačkali, z doslechu ale vím, že později se vše v dobré obrátilo.
       11. března v RUR i Krakatitu je dost vylidněno (vyfaněno), SSSR asi všechny zmohlo.
       14. března celý den jsem věnoval sčítání formulářů Akademie.
       Přátelé, posílejte mi to na našich formulářích. Hrozně zdržuje prohledávání vytištěných e-mailů nebo rolování faxů. Pokud píšete nečitelně jako Zdeněk „Tunelář“ Zachodil, pište raději hůlkově. A hlavně, když už si dáte práci s vyplňováním dotazníku, tak ho i podepište. Dost mě mrzelo, když jsem musel nepodepsané vyřadit. Nezměnily se tím sice výsledky, ale odstup nominovaných a neúspěšných by byl větší.
       15. března zavolal Randalf, že se mu nepodařilo dopravit přihlášky na jarní poradu na Opatkon a že je má stále u sebe. Protože už byly vytištěné košilky k rozesílání, vložili jsme do klubových Interkomů alespoň upozornění.
       Večer jsme snášeli a rozesílali minulý IK. Pomoc přišli již tradiční makači Honzové Macháček a Vaněk a Michael Bronec. Po jedné noze doskákala Jana Seinerová z ST klubu Badlands a po obou přišla Stáňa Kučová. Později přibyl i Petr Čáslava. Bohužel Vašek Pravda zapomněl (nebo mu do toho něco přišlo?) a nedodal nám přihlášky na Avalcon a tak jsme ve 21.00 ukončili čekání a zalepili obálky.
       16. března jsem aktualizoval internetové vydání Interkomu na adresách http://www.ikarie.cz/interkom a http://scifi.cz/interkom
       Oznámení o www Interkomu jsem poslal do Neviditelného psa. Schválně, co to udělá se sledovaností.
       17. března jsem donesl IK do Krakatitu a podejny Dračí doupě firmy Macros. Ta by měla dopravovat IK na Slovensko.
       18. března jsem v kruhu redakce a nejbližších přátel oslavil narozeniny. Aby ani čtenáři IK nepřišli zkrátka vymohl jsem z věčně upracovaného Viktora příslib recenze s ukázkami z knihy Viktora Pelevina Omon Ra a Richard Podaný mi vedle dárků k narozeninám dal i obžalovací spis Koniáše pro vás, moji milí čtenáři.
       Pozor, SUPERDRB: Jarda Olša jr. na několik let opustí ČR, doufáme ale že nikoli řady Čs. fandomu, a bude dělat velvyslance někde na jihu Afriky (Zimbabwe?). Snad tam bude mít více času na SF než v blázinci Černínského paláce.
       20. března jsou konečně sečteny hlasy všech akademiků.
       25. března jsem si v Krakatitu koupil novou Fantázii. Diskusní klub u Klímových pro nemoc odpadl a tak jsem se věnoval daňovému přiznání.
       29. března jsme rozesílali formuláře druhého kola Akademie SF.
       Až z daleké Galanty se na redakci IK a vůbec na SF v Praze přijel podívat Milan Konečný.
       1. dubna jsem v Čáslavské zakoupil druhé vydání Tmy Ondřeje Neffa a další knihy, které postoupily do druhého kola Akademie SF.
Zdeněk Rampas
Pokračování příště
Předchozí článek Další článek Obsah čísla Obsah ročníku Index Archiv IK    Předchozí pokračování Pokračování příště