Logo rubriky
6/1999
  Fandom v datech (další) (164)
Předchozí článek Další článek Obsah čísla Obsah ročníku Index Archiv IK    Předchozí pokračování Pokračování příště
 
Všechna práva © Interkom 1984 - 1999

Hvězdný bulvár

       Dne 28.3. 1999 uspořádal klub Star Trek - Badlands velkou akci s cílem navštívit premieru nového ST filmu Insurrection. Zúčastnil se kde kdo.
       1. dubna v diskusním klubu u Klímů František Novotný, hovořilo se hlavně o válce v Srbsku. Slabší povahy se ale do týdne vzpamatovaly.
       8. dubna se v diskusním klubu RUR u Klímových objevil Pavel Houser, Ivan Kmínek a Longin A. Wdowiak. Mluvilo se hlavně o povídkách Grega Egana a otázkách identity vůbec.
       12. dubna snášení a rozesílání minulého IK, svou troškou pomohl Ivan Kmínek a na chvíli se s formulářem Akademie SF zastavil JWP.
       13. dubna byl opravdu smolný den. Povzbuzován mírným leč vytrvalým deštíkem jsem se dovlekl na poštu do Kafkovy ulice, v každé ruce tašku s Interkomy. Pošta obklíčená policií a sanitkami. Aby nebudili paniku, beze slova vysvětlení všechny kolemjdoucí i napoštujdoucí odháněli pryč. Dotáhl jsem tašky do práce, před obědem jsem zavolal na poštu, zda už jsou v provozu (hned na druhý pokus, změnili jim číslo), a vydal se znovu do Kafkovy. Tam jsem se od děvečky za přepážkou dověděl dvě věci:
       1. poplach zůsobil balíček, ve kterém někdo poslal budík.
       2. budu muset znovu vyplnit (trojmo) formulář novinového výplatného, neb jsem špatně spočetl cenu. Ušetřil jsem sice 70 Kč, hurá, leč pro formulář jsem se musel vydat do jiné části pošty..., ale o tom až jindy.
       Ve čtvrtek 15. dubna jsem se stavil v Krakatitu, kde ON podepisoval své Blufování o SF, a nechal si podepsat svůj výtisk. Byl to večer plný oslav, Vlado Ríša oslavil padesátiny, Honza Pavlík o něco méně a ještě se tam potulovali nějací další oslavenci. Podle některých známek probíhala i autogramiáda posledního Conana z pera Richarda Ewanse, protože jsem tam zahlédl i Evu Hauserovou, což ovšem může být jen náhoda, neb se v Krakatitu mihl i Pavel Kosatík.
       V pátek, když jsem se vracel s Michaelou z Bulovky (presidentské rodiny mají stále nějaké problémy), zastavili jsme se v Holešovické tržnici a tam v procejně zlevněných CDček a knih měli několik desítek kousků skvělé povídkové sbírky Ivana Kmínka Ústřední kancelář Vesmíru neodpovídá. Pár kousků jsem tam nechal pro vás, nezaváhejte.
       V sobotu 17. dubna mi volal pan Suchánek z Návratu, přečetl si Interkom č. 5/99, konkrétně obžalovací spis Koniáše, a byl upřímně zděšen úrovní překladu podepsaného panem Pospíšilem. Řekl, že knihu vydá znovu a že ji vymění každému, kdo si ji koupil v prvním vydání. Pokud by se mu to podařilo a nové vydání by mělo alespoň mírně nadprůměrnou úroveň překladů, navrhl bych pro pana Suchánka Cenu Akademie.
       Byl by to totiž úžasný precedens a výzva pro ostatní vydavatele (nevím proč, ale najednou jsem si vzpomněl na rozhovor s panem Faloutem z Persea, který na jiný obžalovací spis, konkrétně na neumětela Reitmayera, reagoval slovy: „to je jen takové pošťuchování, vydavatel se musí starat o důležitější věci“).
       Dále pan Suchánek vyjádřil lítost, že na Cenu Akademie SF nebyla nominována překladatelka Dana Krejčová. Na to jsem mu odpověděl, že ji mohl nominovat i sám, stačilo by komunikovat s Akademií, jako jednomu z největších vydavatelů jsme mu v prvních ročnících posílali dotazníky, které se nikdy nevrátily.
       V neděli 18. dubna Michaela definitivně nastoupila do nemocnice k částečné kyborgizaci, zatím jí vymění jen poškozené klouby. Držíme palce.
       V úterý 20. dubna proběhlo stěhování poloviny firmy Apro, kde pracuji, na jiné působiště kamsi do Nuslí, vzdálilo mě to od řady zajímavých lidí a přátel. Nicméně, povede to k přestěhování mého pracoviště na Václavák, což mě zase k řadě přátel přiblíží.
       22. dubna se v Krakatitu pořádaly velkolepé oslavy třetích narozenin Neviditelného psa.
       23. dubna odjíždím s Jolanou, jejím bratrem Láďou a Dárečkem na poradu do Kopřivnice (původně jsem napsal do Březové, kdy se tam asi vrátíme, Podzimní porada bude v Chotěboři). O Jarní poradě ale jinde.
       26. dubna jsem po návratu z porady SF klubů našel v poště dopis Dittmara Chmelaře doprovozený obrázkem, jaké najdete v časopisu Trnky brnky, ale v IK bych je viděl nerad (proto jej přes žádost odesilatele nepřetiskujeme). Týden celá redakce dumala, čím že jsme se vydavatele Origami dotkli a ... nakonec jsme na to přišli. Zajímá-li vás to, pozorně si prohlédněte poslední stranu tohoto a minulého čísla Interkomu.
       29. dubna jsem měl napilno. Smluvil jsem si schůzku ve Vratislavově ulici a pak s Jolanou v Krakatitu. Naštěstí jsem se včas dověděl, že Vratislavova a Vladislavská nejenže není totéž, ale že jsou od sebe dost daleko. Nicméně má výprava nebyla marná, konečně jsem se dostal do tamní prodejny Macrosu a dokonce jsem tam potkal Mira z Bratislavského Brlohu. V Krakatitu se slavilo sestřelení 6M (šestimiliontý čtenář nahlédl do Neviditelného psa)
       Získal jsem při té příležitosti několik vyplněných dotazníků Akademie a sklenku šumivého vína.
       30. dubna jsem byl líný nastavit nahrávání a tak jsem se díval na Roremary má děťátko v tom nelidském čase, kdy to idioti z Novy vysílali, následkem čehož mě celou sobotu bolela hlava.
       2. května jsem se věnoval zanášení údajů z formulářů druhého kola do počítače. Zjistil jsem, že v neotevřených dopisech, které na první pohled obsahovaly formuláře, bylo na druhý pohled něco zcela jiného. Omlouvám se zejména Davidu Zbíralovi a Pavlovi Bartošovi.
       3. května mi volala Jolana, že bychom v Krakatitu mohli uspořádat besedu s jedním z autorů Perry Rhodana, který přijede na Avalcon.
       6. května jsme oslavili narozeniny Richarda Podaného.
       7. května odjíždí ti šťastnější na Avalcon, Vilma Klímová-Kadlečková povila druhou dceru Alžbětu a já musím dělat tento Interkom (a trochu ošetřovat z nemocnice šťastně navrácenou Michaelu).
Zdeněk Rampas
Pokračování příště
Předchozí článek Další článek Obsah čísla Obsah ročníku Index Archiv IK    Předchozí pokračování Pokračování příště