Logo rubriky
7/1999
  Fandom v datech (další) (165)
Předchozí článek Další článek Obsah čísla Obsah ročníku Index Archiv IK    Předchozí pokračování Pokračování příště
 
Všechna práva © Interkom 1984 - 1999

Hvězdný bulvár
Akademie

       11. května: Snažím se uspořádat stěhováním poněkud narušenou administrativu Fandomu a Akademie.
       12. května rozesílám pozvánky nominovanýn obmyslně formulované tak, aby se daly použít pro všechny kategorie a zárověň posloužily i jako výzva sponzorům, tedy firmám, které na SF nějak profitují, či se o to alespoň snaží.
       13. května jsem v Krakatitu rozdal pozvánky pražským nominovancům, inu šetříme jak to jde.
       15. května: To jsem si dal, příspěvky na uspořádání Akademie mi začali posílat nominovaní fanoušci (od kterých jsem opravdu nic nechtěl), jako paní Ludmila Freiová či Zdeňka Boušková.
       S myšlenkou, že jim jejich příspěvek hned vrátím, jsem sedl k účetnictví a začal sčítat letošní náklady Akademie s dosud nezaplacenou Ročenkou a rámečky na certifikáty. Vyšlo mi pěticiferné číslo, které zatím nebudu zveřejňovat, neboť jde zatím jen o odhad a nechci se dopustit šíření poplašné zprávy.
       18. května První úspěchaný pokus o přesun pravidelného úterního setkání brněnských fanů z hospody U dvou kozlů do hospody Greenwich.
       19. května Zakládací schůzka Star Wars Czech Clubu. Brno - hostinec U dvou kozlů. Zúčastnilo se 12 aktivistů a zdá se, že se podařilo přilákat do fandomu dvě čerstvé oběti. Pořádal Marek Tvrdý alias Marcus de Tycho. Příští schůzka nejpozději za měsíc!
       Ve čtvrtek (20. května) před Akademií probíhá v Krakatitu podpisovka románu R. Šusty Narka. (První verzi znají porotci CKČ z roku...)
       21. května Další návstěva brněnského fandomu na promítání filmu Brianův život. Kino Svratka na periferii Brna patrně poprvé ve své existenci vyprodáno.
       V pátek 21. května s Romanem Lipčíkem domlouváme detaily scénáře. Večer po týdnu vzdávám snahu sehnat Olšu, aby předal některou z jím zavedených kategorií.
       A je tu 22. květen, má černá můra posledních týdnů. Naštěstí Petr Sládek s Michaelem Broncem dohlížejí na hladké předávání Cen a já už mohu sedět jen jako jeden z nominovaných, jen občas musím převzít nějakou cenu, většinou za nepřítomné.
       V pondělí organizmus podlomený sobotní dusnou (bylo tam vedro) atmosférou ve Veletržním paláci nevydržel a já podlehl nějaké viróze.
       25. května Úpěšný přesun úterního brněnského SF klubu do hospody Greenwich. Hospoda dobrá, ale někteří členové mají připomínky ke stylu přesunu.
       Sobota 29. května, konečně mám sílu doplazit se ke klávesnici a začít pracovat na tomto IK.
       30. května navštívila (na druhý pokus) skupina fanů výstavu na brněnské Staré radnici s názvem: Tomáš Jirků - Hobliny. Jednalo se o comicsové ztvárnění vybraných pasáží z Hobita (zatím bez bublin). Autor ztvárnil téma v lehce hravém duchu bez realistické těžkopádnosti současné fantasy malby. Podívaná byla ve stylu „na poslední chvíli“ - jednalo se o poslední den výstavy a v době, kdy si návštěvníci prohlíželi chronologicky poslední kresby, už pořadatelé sundávali ty úvodní. Vydařená akce byla zakončena zmrzlinovým pohárem v cukrárně Aida.
       1. června volala Dáša Mehešová z Fantázie a sháněla spojení na autory z CKČ, pro číslo 9 Fantázie, které by se mělo objevit na Parconu.
       Zavolal mi FN, že napsal článek do čísla o Akademii SF.
       2. června se Dáša ozvala znovu a zvala nás na velkolepý Istrocon, musím pozvání předat hlavně ON a FN, zapisuji si to sem, abych nezapoměl.
       3. června jsem v Krakatitu dostal firemní tričko. Učte se, děti, až jsou z vás také presidenti a budete dostávat takové skvělé dárky. A nepřejídejte se, nebo se do něj, stejně jako já, nevejdete.
Zdeněk Rampas, Marvin a Piter
Pokračování příště
Předchozí článek Další článek Obsah čísla Obsah ročníku Index Archiv IK    Předchozí pokračování Pokračování příště