Logo rubriky
10/1999
  Fandom v datech (další) (168)
Předchozí článek Další článek Obsah čísla Obsah ročníku Index Archiv IK    Předchozí pokračování Pokračování příště
 
Všechna práva © Interkom 1984 - 1999

Hvězdný bulvár

       10. července proběhlo další setkaní Star Trek klubu - Badlands v Brně.
       17. července vyráží velká výprava - organizovaná Badlands - na návštěvu Star Trek výstavy ve Vídni. Okostýmovaní účastníci vypadali úchvatně!
       19. července navštívili Brňáci film Wing Commander. Na vážně míněný film dost velká parodie. „Vypusťte torpéda!“
       29. července proběhl Golfcon aneb Velká výprava na minigolf. Marvinův klan drtí!
       5. srpna byl opravdu v Krakatitu Robert Sheckley. Projížděl Prahou s italskými přáteli nahlédnou na úplné zatmění. Jeho SF angažmá v Praze snad zorganizoval tuším Jarda Olša, ovšem propagace celé akce byla tak mizerná, že jsem do poslední chvíle netušil, zda nejde o kachnu. Sheckleyovi italští přátelé se kvůli jazykové bariéře trochu nudili, jeden ze zaměstnanců Krakatitu (pořadatelů) zjišťoval, zda někdo z přítomných nemluví italsky, ale pozvat Ludmilu Freiovou, které by se jistě v nekuřáckém prostředí líbilo, nikoho zkrátka nenapadlo.
       Potkal jsem Ferdu Šediváka, ani nevím, zda má pro Neviditelného psa čas číst IK.
       Z moře se na skok vrátil Franta Novotný, konečně se dohodl s televizí na zpracování své povídky a tak se psaní Valhaly zase odkládá :-(.
       Jarda Olša jr. mě seznámil s ideou vydat k Parconu 2001 sborník povídek z prvních ročníků CKČ. Mělo by jít o úctyhodnou 600 stránkovou knihu, s úvodem a průvodními texty od pamětníků, s bibliografií vítězů, v pevné vazbě a se střízlivou obálkou.
       V Brně proběhla slavnostní premiera Matrixu. Fanové se samozřejmě účastnili v hojném počtu.
       A málem jsem zapomněl, ráno se mi kvůli Kdo je kdo ozval Felix (Filip Bezděk), tvůrce dnešní podoby IK, požádal jsem ho o pomoc s vylepšování webIK.
       V sobotu 7. srpna jsme se po čase sešli u Klímových. Alžbětě jsou tři měsíce, Michaela došla poprvé „bez hole“, Honza Vaněk jr. ukončil školu a vychutnává radosti prvního zaměstnání (je to jediný matfyzák, s kterým jsem v kontaktu a který zůstal věrný oboru), Viktor překládá, až se z něho kouří.
       9. srpna dorazil nový Logrus a několik příspěvků pro Kdo je kdo.
       11. srpna přišel e-mail od Petra Sládka, že bude ve Čt ve 13.00 v Krakatitu s Karlem Soukupem. Rovněž se čekalo zatmění slunce, ale za mraky se alespoň v Praze nedalo moc rozeznat.
       Šimon a spol. si zatmění pojistili u již dříve prozíravě do Maďarska oženěného Egona Nickiho a zažili prý něco nevypověditelného, tak se o to ani nebudu pokoušet.
       12. srpna jsem vygeneroval fungl novou verzi Interkomu (máte-li vhodný prohlížeč, pak už s IK nepotřebujete ani manželku ani psa). Vzbudil jsem Michaela Bronce (spal asi dvě hodiny po návratu z Maďarska), chtěl také něco probrat s Kájou, brnknul jsem Jolaně a pár minut po jedné s disketami pro Petra a Bitvou démonů pro Káju jsem vešel do kavárny Krakatitu. Tam už seděl J. P. Krásný, rovněž čekal na PeSa. Nevěřil však, že ještě přijde, neboť mu něco v tom smyslu řekli u baru. Když dorazila i Jolana, zavolali jsme na mobil a vskutku, Pes už byl na cestě do Brna.
       Ten nový IK dostane JTP, a máš to, chlape.
       13. srpna začal Plkon spojený s Pivoconem, zase jsem se tam nedostal a budu mít celý rok smůlu.
plkoncb.gif
       14. srpna slavil v Brně Marvin narozeniny. Bečka, opékání, dary, lampiony, ohňostroj - prostě velká sláva.
       17. srpna mi dorazil pohled z Plkonu, díky přátelé.
       18. srpna slaví, dá-li se to tak nazvat, 40cítku JWP. Dobře mu tak, nedal nám předem vědět.
       19. srpna jsem před Krakatitem narazil na Marka Bendu, sliboval, že se objeví na Parconu v Šumperku, neboť je vlastně poslancem za nějaký kus Moravy (ale věřte mu, dobrou zkouškou bude, jestli přijde na Akademii SF). V Krakatitu jsem narazil na Janu Rečkovou, Michael Bronec jí chce vydat cyklus povídek, a tak si tam dali schůzku. Vlasta Talaš mě za informace o sklíčkách na zatmění pozval na ferneta a tak jsem sice přišel o pověst abstinenta, ale pil jsem pod dohledem lékaře. Byl tam i Franta Novotný a vzkazuje, že „Hádej koho miluješ“ je pracovní název televizního SF dramatu Fr. Novotného a Václava Matějky. Příběh dívky, která se nenarodila obyčejně (dodnes běžným způsobem). Smlouva je podepsána a na jaře 2000 by to mělo jít do výroby.
       U Pavlovského pak byl takový chumel trekistek, že jsem opravdu nevěděl, že je to v jednom městě možné.
       24. srpna Před 100 lety se narodil Jorge Luis Borges.
       26. srpna vyšel Monolith 4/99.
       26. až 29. srpna ve Varšavě proběhl Polcon 1999. Hlavním zahraničním hostem byl Wojciech Siudmak, z Čech se zúčastnil Jiří Pilch a Pawel Weigel. Cenu Janusze Zajdela získal Rafał A. Ziemkiewicz za román Walc stulecia a Anna Brzezińska za povídku A kochał ją, że strach.
       27. srpna začal Avalcon, ale o tom jinde.
       3. září odjíždím do Bratislavy na Istrocon.
       9. září navštívila Krakatit a RUR Wanda Dobrovská a udělala pro radio Vltava anketu „Co pro vás znamenají Hvězdné války?“
       10. září se vzpamatovávám z uvádění CD9 CZ na trh a dokončuji tento IK.
       16. září jdeme na Epizodu I.
ZR a Piter
Pokračování příště
Předchozí článek Další článek Obsah čísla Obsah ročníku Index Archiv IK    Předchozí pokračování Pokračování příště