Logo rubriky
9/1999
  Fandom v datech (další) (167)
Předchozí článek Další článek Obsah čísla Obsah ročníku Index Archiv IK    Předchozí pokračování Pokračování příště
 
Všechna práva © Interkom 1984 - 1999

Hvězdný bulvár

       Shromažďuji knihy pro Science Fiction Foundation (SFF) v Liverpoolu.
       20. července jsem odevzdal do tisku IK 8/99.
       21. července potvrdil Vašek Pravda přesun Podzimní porady na 15. - 17. 10. 1999.
       22. července vypukla u Jolany opožděná oslava Slunovratu, odkládaná pro nemoc paní presidentové. Ještě předtím jsme se sešli v Krakatitu, odkud Jolana vyzvedla brněnskou delegaci ve složení Kája Soukup, Piter a PeS. Shodou okolností tam dorazil i Ferda Šedivák a tak se na Psu (neviditelném) objevila obsáhlá fotodokumentace. Najděte si ji, stojí za to, Ferda zvěčnil i kreaci namalovanou na těle jedné z přítomných fanynek. Na oslavu spojenou s pojídáním lahodných pokrmů pak ještě dorazili Viktor Janiš, Ivan Kmínek, Pagi, Jitka Doležalová až z dalekých Budějovic, Vlasta Talaš, Honza Vaněk jr., Dawood Hla Shwe s Klárou.
       23. července se u Katky Juričové v Košicích konal Mikrocon. Zúčastnili se ho členové SF klubu Nekonečno, redakce fanzinu Logrus, osazenstvo prodejny Atlantida a Egon Čierny z Prahy. Vyměnili si informace o sci-fi v těchto dvou městech v současné době oddělených státní hranicí.
       25. července se u příležitosti rozesílání IK konal v SF archivu tajný Startrek con, když Jana přivedla další čtyři treckie (i Petru Pštrosovou až z Brna) na dobrovolnou otročinu ve prospěch fandomu. Přichvátli a ruku k dílu přiložili i Vašek Pravda (na poslední chvíli jsme rozesílali přihlášky na druhý Avalcon, nějak vypadly z Ikarie), Honza Vaněk, Michael Bronec a Honza Macháček (vyčítal mi, že v IK vypadla příloha Workshopu, a přitom je tak tenký, leč kdyby měl IK obvyklou tloušťku a vydali jsme těch cca 60 čísel navíc pro CKČ, asi bych ho již neunesl).
       29. července v Krakatitu slavil Peťo Pete Pavelko své 33tiny - blahopřejeme. Distribuoval při té příležitosti nový tuze aktuální Monolith s reportáží ze Slunovratu. Před Krakatitem jsem potkal Pavla Dobrovského, který se nedávno vrátil z půlroční pěší tůry po Africe. Vypadal mnohem zdravěji a veseleji než před odjezdem. Zdá se, že hlad, žízeň, malarie, období dešťů, divoká zvěř a další tropické radosti nejsou nic proti českým úředníkům. (Pavel dovezl pravého afrického slona do sbírky paní prezidentové, naštěstí nepřivezl živého jak původně hrozil).
       3. srpna si Cyril Simsa odvlekl první dávku knih pro SFF.
       5. srpna by v Krakatitu měla proběhnout autogramiáda s Robertem Sheckleym, povídkářem číslo 1 mé mladosti.
       Dokončuji toto číslo a odcházím do Krakatitu.
Zdeněk Rampas a Egon Čierny
Pokračování příště
Předchozí článek Další článek Obsah čísla Obsah ročníku Index Archiv IK    Předchozí pokračování Pokračování příště