Logo rubriky
11/1999
  Fandom v datech (další) (169)
Předchozí článek Další článek Obsah čísla Obsah ročníku Index Archiv IK    Předchozí pokračování Pokračování příště
 
Všechna práva © Interkom 1984 - 1999

Hvězdný bulvár

       16. září vypukla premiéra Hvězdných válek asi posledních před rokem 2000. V Krakatitu jsem potkával plouživé stíny Egona Čierného a dalších, kteří byli na úplně prvním promítání začínajícím v první minutě dne.
       Já šel s dětmi, Dawoodem a dalšími přáteli až na sedmou, abych mohl v Krakatitu ještě posbírat návrhy na program porady.
       Ondřej Neff přišel později, jak jsem se později dověděl z Neviditelného psa, zúčastnil se čtení jmen obětí holocaustu v Pinkasově synagoze. Byl tam ale Pagi, Jitka Doležalová z Vetřelců, z přesliček a plavuní vylezl na chvíli dinosaurus Pražák, s Jarkou Pavlíkovou jsme měli co dělat, abychom ho poznali. Nechyběli štamgasti a tak tam byl běžný kravál.
       20. září ve velkém začaly docházet dodatky do Kdo je kdo. Já je pilně zanáším spolu s druhou korekturou. Ivana chce udělat ještě třetí a asi to bude potřebné, neb v mnoha e-mailem dodaných datech chybí háčky a čárky.
       23. září se koná další pokus o schůzku pražské časti rady ČSF v ČR. Dopředu vím, že Jolana dohání svou africkou dovolenou a nestihne to. V RUR musím sehnat dělníky na pondělní výrobu IK.
       25. září Star Trek - Badlands uspořádal velkou bitvu v brněnské Laser Games. Někteří údajně pochopili, že kyj je přece jen účinější zbraň.
       27. září jsme připravili k hromadnému rozeslání minulý IK.
       30. září Pes a Kája Soukup navštívili Prahu a Krakatit.
       Dáreček mi poslal další část Interkomu 90, které obětavě scanuje a převádí do textové podoby. Pokusím se to do listopadu hodit na síť, jsou tam úžasné záznamy o našem myšlení v prvním roce po revoluci. Uděláte si o nich představu z Evina článku a doporučuji povídku „Šťastný a veselý rok 1990“ od LSD v Kvarku 3/90. Když už jsem se dostal ke starším povídkám, současná politická situace a náklonost členů vlády k mléku a dalším tekutinám mi pozoruhodně aktualizovala povídku Pavla Vachtla o HnusákoviKV 7/95 (IK 10-11/95).
       30. září jsme u Klímových oslavili 25. narozky Viktora Janiše. Vilma upekla dort, jak jinak než ve tvaru (velmi dobré knihy), my ostatní jsme ho snědli a nechali Viktora mluvit o překládání co hrdlo ráčilo.
       5. října jsem na tiskovce firmy Ivo Železný předal Mimořádnou cenu Akademie SF Josefu Škvoreckému. Novinářů nevídané mraky, JŠ bylo v kavárenském hluku dost špatně rozumět a tak se z nedostatku materiálu třeba zmíní i o Akademii. Nechal jsem si podepsat Nepochopitelný příběh aneb Vyprávění Quinta Firma Secula.
       7. října se v Krakatitu asi na jednání s malířem J. P. Krásným objevil Tomáš Jirkovský.
       14. října Dnes večer projíždí Plzní mimořádná tramvaj číslo 50. Slaví v ní své jubileum patriarcha plzeňského fandomu Karel Jedlička. Ač jsme ho my, co se nedostaneme na Plkon či Pivocon, již několik let neviděli, na jeho zásluhy o fandom a SF v šerém scifistickém dávnověku nezapomínáme.
       Blahopřejeme Akčildeji.
       Škoda, že oslavy vyšli den před Podzimní poradou. Dvě takové akce bezprostředně zasebou bych nepřežil.
zr
Pokračování příště
Předchozí článek Další článek Obsah čísla Obsah ročníku Index Archiv IK    Předchozí pokračování Pokračování příště