Logo rubriky
10/2001
  (187)
Předchozí článek Další článek Obsah čísla Obsah ročníku Index Archiv IK   
 
Všechna práva © Interkom 1984 - 2001

Čtenářův průvodce po Interkomu

Máme po podzimní poradě, další scifistický rok je skoro za námi, já vím, ještě je tu Minicon a Dracon, ale ten pocit asi nesetřesem. Už proto, že na podzimní poradě si IK předplácely kluby a brzy to tedy postihne i ostatní předplatitele. Ale k obsahu:
       Z Neviditelného psa jsme převzali článek Františka Novotného Svět už není zábavní park, mám za to, že SF nespočívá jen v předvídání či přivolávání změn, ale i v tom, být schopen si změny uvědomit, když přijdou. Rozpoznat příznaky důkladně převrstvené každodenní lopotou.
       V minulém IK jsme zmiňovali i televizní debatu, které se vedle jiných účastnil i ON, na ni zase ve svém článku reaguje Richard Podaný.

Jak v Brně

       Knihkupectví Černá planeta se rozhodla IK dále nedistribuovat, přesněji řečeno rozhodl se tak nechvalně známý R. Suchánek a, jak odpovídá jeho poněkud osobitému naturelu, učinil tak z čísla na číslo, takže naši brněnští čtenáři nemohli být včas varováni.
       Protože v Arrakisu nastane podobná situace, další IK si raději objednejte v redakci na adrese Interkom, Letecká 6, 161 00 Praha 6 nebo mailem (viz tiráž).
       Všem poškozeným se omlouváme a čtenářům ze Slovenska, kteří si IK kupovali v Brně, připomínáme, že v současnosti naše zásilková služba pokrývá i jejich domovinu. Pokud si objednáte IK na rok 2002, budeme vám čísla do konce letošního roku posílat zdarma. (Ne, to není reklama, ani zvýhodňování nových členů, jen děs z představy, jak by se mi zesložitila evidence, pokud bych musel sledovat, od kdy kdo odebírá IK).

Burza a dražba v Krakatitu

bude v sobotu 24. 11. od 14. hod.

Dracon bude

       Pavel Mikuláštík vzkazuje: Letos jsme měli trochu problémy se zajištěním prostorů, ale DRACON bude. Akce proběhne ve dnech 7. - 9. 12. 2001 v hotelu na Božetěchově ul. 102 (Brno - Královo Pole).

Porada

       Na poradě jsem si po rozhovoru s odborníkem na činnost nadací Seanem (příjmení jsem zapomněl, ale nebyl to Connery) uvědomil, že co je pro nás samozřejmé, bývá pro veřejnost objev, a pokud budeme o něco žádat, nebo chtít být alespoň nějak uznávaní, musíme mít veřejnosti (a sponzorům) srozumitelné a pro ně dostupné a ověřitelné doklady o své činnosti a existenci. Chtěl bych založit tlustou knihu výstřižků o činnosti SF klubů. Pokud o vašem klubu či conu napíší i jen regionální noviny, pošlete mi dotyčný článek nebo jeho kopii. Až příště půjdete někam s prosíkem, taková kniha v kufru pomáhá otevírat dveře i peněženky.
Zdeněk Rampas

Omluva

       Jedině dočasným naprostým výpadkem vyšší nervové činnosti se dá vysvětlit, že jsem v minulém čísle IK přejmenoval Marka Küchlera na Martina. Hluboce se omlouvám.
Jan Vaněk jr.
Předchozí článek Další článek Obsah čísla Obsah ročníku Index Archiv IK