Logo rubriky
6-7/2002
  (195)
Předchozí článek Další článek Obsah čísla Obsah ročníku Index Archiv IK   
 
Všechna práva © Interkom 1984 - 2002

Čtenářův průvodce po Interkomu

Proč dvojčíslo

       Toto číslo Interkomu mělo vyjít ještě před Euroconem, ale přípravy na něj vyčerpaly fany nejen v Chotěboři.
       Chtěli jsme tedy udělat zcela nové dvojčíslo věnované z velké části Euroconu/Parconu a dalším přidruženým conům, ale zmiňovaný prázdninový útlum fanovské aktivity by asi vedl k tomu, že byste svůj nej časopis četli až někdy na konci září.
       Dáme tedy přednost rychlosti před aktuálností a konzistencí čísla a o Euroconu podrobně poreferujeme ještě společně s Tatraconem. Teď si můžete zavzpomínat na ten volební čas a přečíst, jak se na Euroconu měla první rodina.
       Stručné vysvětlení pro šťoury a všímavé čtenáře, kteří si spočítali, že dvojčíslo je jen nepatrně silnější než obvyklý IK. Předplatné vzhledem ke stále dražší poště letos pokrývá IK v rozsahu zhruba poloviny dnešního IK, zbytek dotují (vedle drobných dárců) naši naskaví sponzoři Jirka Doležal (jarní rozjezd) a Staso Juhaňák (podzimní schodek).

Volby a jak to dopadlo

       Že politika a SF mohou souviset, jsem se přesvědčil na předvolebním mítinku Balbínovy poetické strany. Bylo tam horko a moc jsem si toho nezapamatoval, omlouvám se těm, jejichž vystoupení jsem nezmínil, chválu si zasloužili všichni zúčastnění, více o nich na www.balbinka.cz
       Omlouvám se za trochu povolební charakter tohoto čísla, třeba mi příště pošlete více materiálů a já ve snaze o co nejlepší IK vyřadím vlastní příspěvky.
       Závěrem blahopřejeme všem fanouškům SF a odběratelům IK zvláště k získání poslaneckého mandátu či ministerského křesla, i když to není v barvách BPS (nečiníme tak jmenovitě, aby neměli problémy v práci :-).

Hvězdný bulvár

       Doufám, že jste postřehli a ocenili grafické odlišení příspěvků z Brna, a pokud budou chodit i odjinud, rádi i jim přiřadíme jejich symbol. Časem by se toto rozlišení mělo objevit i na vebovém IK, včetně již vydaných čísel. Prosím o trpělivost, ale dojde-li IK přízně tvůrců dalšího SF_CD, tak tam by to již mohlo být.
       Nicméně bych chtěl i zde upozornit, že na CDčku z materiálů Euroconu najdete Interkomy od roku 1990 do roku 2001. Neváhejte a opatřte si jej.

RAMAX

       stále nevychází a tvůrčí přetlak jistě nutí jeho recenzenty k tvorbě do šuplíku. Pokud Libor Marchlík učinil, třeba na Euroconu, v tomto směru nějaké prohlášení, nebyl jsem u toho a tak nabízím prostor na stránkách IK pro kvalitní recenze kvalitních knih.
       Neváhejte, např. Ferdiš už to pochopil.
        
Zdeněk Rampas

Oprava

       V předminulém čísle jsem se zmiňoval o tom, že jsem Pragocon opustil časně, jelikož jsem si s sebou nevzal “kofeinové tablety pořízené po Draconu a s částečným úspěchem otestované na Raukonu“. Sice si toho nikdo (včetně mě až donedávna) nevšiml, takže by se asi nic nestalo, kdybych čtenáře ušetřil této opravy, ale přece jenom aspoň kvůli archivům a prosté úctě k faktům: taková chronologie samozřejmě nehraje; chtěl jsem říci, že popudem k pořízení přípravku mi bylo, když jsem usínal na pražském Parconu, a použil jsem ho na prvním conu, na který jsem jel poté, v Kolíně.
       Obávám se, že kofein je na mě už příliš slabý a budu muset zajít za Janou Rečkovou, aby mi předepsala chytré drogy...
        
Jan Vaněk jr.
 
Pozn. redaktora: Dovolím si upozornit, že s nově vyšlou knihou nakladatelství Poutník od W. R. Forstchena - Unie na věky - nemám nic společné. První díl jsem skutečně redigoval já, ale pro neshody ve věcech redakčních s paní překladatelkou jsem nebyl pověřen opravami v díle druhém, tudíž nenesu žádnou zodpovědnost za zvěrsta proti češtině, která jsou v knize napáchána. Už mi nevolejte, už se mne neptejte.
R. Klíčník
Předchozí článek Další článek Obsah čísla Obsah ročníku Index Archiv IK