Logo rubriky
8-9/2002
  (196)
Předchozí článek Další článek Obsah čísla Obsah ročníku Index Archiv IK   
 
Všechna práva © Interkom 1984 - 2002

Čtenářův průvodce po Interkomu

       V tomto Interkomu najdete kompletní výsledky CKČ 2002. Vyrobit všechny ty tabulky je docela únavná práce a tak prosím o obvyklou shovívavost k obvyklé porci chyb.
       Mnozí naši spolupracovníci jsou na prázdninách či jako dobrovolní záchranáři nemají čas na své rubriky. O osudu Radima Kastelána nám do poslední chvíle nebylo nic známo, teď již víme, že pomáhá našim méně šťastným spolubydlícím v zaplavené části České kotliny. Snad ale již v příštím čísle najdete svou dávku drbů, vzpomínek a pikantností.
       V čísle najdete několik článků převzatých z Neviditelného psa a fandom.sk, protože k některým bude stát zato se vracet i po čase, což jejich domovské portály sice umožňují, ale svou strukturou od toho odrazují. Dále přinášíme druhou recenzi Karanteny Grega Egana (IK je orientován na důležitá díla žánru a ta chce prozkoumat z více stran, nikoli přeříkávat obsah vyšlé produkce.)

(Super)Megamaximlok

       Opravdu smůlovatý projekt zdržovaný tu odjezdem do Zimbabwe, pak zešílením tamního samovládce či jen zabordelením na poličce (o tom píše Ondřej Neff se konečně pohne, či přesněji řečeno: jeho osud bude záležet na konkrétní osobě, bohužel to budu já. Pokusím se s věcí pohnout a předat odpovědnost Karlovi Petříkovi, jehož nakladatelství Netopejr knihu vydá, až ji s pomocí fandomu připravím.

Tajemná zásilka

       troska.gifNedostávám tak často dopisy z Francie a tak mě trochu překvapila zásilka od firmy (?) APEX. Obsahovala kupodivu fotoreprint české knížky/brožury Vládcové vesmíru J. M. Trosky a následující text původně v angličtině, doufám, že jsem jej přeložil tak, aby vám k něčemu byl: Vážený pane, toto je první svazek limitované serie fotoreprintů děl J. M. Trosky. Pokud byste o něm mohl referovat ve svém časopise nebo se zmínit na vašem webu, nezapomeňte připojit, že jej lze získat za 100 Kč zaslaných v obálce na adresu APEX, 19 rue Thiers, 83590 Gonfaron, France. Děkuji, váš nečitelný podpis.
Zdeněk Rampas

Dementi na divadlo(e)

Musím se ozvat a uvést na pravou míru jednu věc. Divadlo na Euroconu si herci nemuseli platit!!! Vše bylo řádně domluveno předem. Organizátoři kvůli nám pronajali sokolovnu o den dřív, a to je pochopitelně stálo dost peněz. Také nevěděli, zda budou v plusu či mínusu. Proto jsme se rozumně dohodli, že si nechají 10 Kč z každého prodaného lístku, jen aby měli nějakou pojistku. Dohoda dále obsahovala klauzuli, že pokud con dopadne do plusu, ač by to měla být pouhá jedna koruna, všechny peníze dostaneme! Závěr – con je v plusu.
       Jediná věc, kterou jsme zaplatili, je 500 Kč za světelnou rampu, kterou během představení zmrzačili naši diváci, ale to je snad v pořádku. Díky pořadatelům, stačilo říct a měli jsme vše. Péče o nás byla nadstandardní, pokud šlo o divadlo, nic nebyl problém.
       Nakonec musím poděkovat Krakatitu, jenž sponzoroval natáčení, takže si herci mohou rozdělit celý výdělek z představení, čímž se jim zaplatí náklady na con. Náklady na přípravu představení nezaplatí nikdo, jelikož ta je neocenitelná. Tak velký kus práce jsem minimálně já ještě nikdy neudělal. Proto oceňujte výkon herců a jejich nadšení a přestaňte plivat špínu a oheň, který se nás nepřímo dotýká a vlastně nás zostuzuje.
       S pozdravy fanouškům
       Principál
Richard M. Klíčník

Krátké zprávičky o G. R. R. Martinovi a Jožovi Girovském

Když jsem se koncem května díval na Amazon.com, čtvrtý díl Martinovy Ságy ledu a ohně byl avizován na letošního podzim. Nedávno jsem tam vlezl zase (abych se podíval, jestli to náhodou neposunuli dopředu) a zjistil jsem, že vydání se teď očekává v březnu 2003. Ach jo. Nicméně tam dali stručný obsah a zdá se, že se máme opravdu na co těšit. Už aby to bylo.
pH
       
Pár „novinek“ - Jožo už chodí (o berli a jen po patře nemocnice). A ještě jedna podrobnost: jeden z jeho spolunocležníků patří mezi ty turisty, kteří se letos setkali s místními medvědy (my toho pacienta viděli a ani bych to do něj neřekl).
        
Marvin
Předchozí článek Další článek Obsah čísla Obsah ročníku Index Archiv IK