Logo rubriky
10/2002
  Pravda o podsvětí fandomu (další) (197)
Předchozí článek Další článek Obsah čísla Obsah ročníku Index Archiv IK    Předchozí pokračování Pokračování příště
 
Všechna práva © Interkom 1984 - 2002

Pochod k budoucí rozhledně – tak jak to bylo doopravdy a bez lží!

Dovoluji si hrubě nesouhlasit s panem autorem předchozí reportáže! Ten člověk vůbec neví, o čem psal. Je sice pravda, že se snažil koupit si moje mlčení tím, že mne označil coby velikána, ale přiznejme si, přátelé, sláva není pochopitelně všechno! Já vím, že jsem slavnější než on a jsem také daleko čtenější, ale to neznamená, že si člověk, který by nepředběhl ani hlemýždě, a to ještě po chřipce, mohl dovolit kritizovat můj domovský kraj a jeho obyvatele a napadat je z jakéhosi upoceného obrozenectví. Dokonce zkazil celou akci Přemkovi, který se poté, co zahlédl blížící se tlupu těchto rejpalů, otočil na obrtlíku a vydal se směrem z kopce, tedy domů, z Hlíny pryč! Mne naštěstí tolik neznali, proto jsem se s vhodným maskováním dokázal na akci skrývat a sledovat, zda tato podvratná banda, která přivádí autory do nemocnic, snad lépe řečeno přelétá (a ještě k tomu vrtulníkem), nezkazí vrcholnou akci mého domovského Klubu českých turistů. Málem se jim to podařilo. Už avizované žesťové trio, které se jim tak nepozdávalo, bylo zasaženo jejich přítomností. Původně se totiž jedná o kvarteto, ve kterém hraje i můj dobrý kamarád Přemek Mičánek! To je ten důvod, proč toto těleso, jež se specializuje na velmi zemité podání hraných kusů (právě proto byli vybráni pro účinkování na akci v Hlíně), nepodalo optimální výkon a bylo měšťákům k smíchu.
       Co se samého místa konání týče, Hlína je naprosto boží vesnička, která je vlastně pupek světa. Protože když jedete z Ivančic, tak máte Hlínu 4 km daleko. Pak dojedete do Bránic a máte Hlínu 4 km daleko. Pak přijedete do Radostic a máte Hlínu zase 4 km daleko. Stejné je to ještě v Neslovicích a na několika rozcestích. Můžete jet 30 km a Hlínu máte pořád 4 km daleko! To v Brně nemají! Sice v Hlíně mají jen kostel a ten už moc mladých nezajímá, ale to nevadí, protože teď tam budeme mít s Přemkem tu boží novou rozhlednu a budem na ňu tahat baby. A to v Brně určitě taky nemajou.
       Rád bych také vysvětlil důležitost muže, jemuž je rozhledna zasvěcena. V. Menšík patří k velkým mužům kraje, já sám jsem dokonce chodil na základní školu, jež se také pyšnila jeho jménem! Tito brněnští povaleči vyznávající podivné vrhání koulí do písku nemohou nikdy docenit jeho velikost, lépe snad řečeno výšku. Právě pro ni mu bude věnována rozhledna stojící na nejvyšším místě široko daleko!
       Na tvorbě pěveckého vystoupení jsem se sám podílel! Nenechte se zmást pomluvačovým zesměšňováním úboru pěvců. Sám jsem přemýšlel, jak ozřejmit příslušnost zpěváků k jedné z nejlepších organizací naší republiky a batůžky – též můj nápad, byly jednoznačně přijaty jako dokonalé dokreslení rázu akce! A nic na tom nezmění ani to, že jsem nejmladším členem naší místní buňky turistů! Jsme jedna rodina, tam u nás, v rodné Hlíně, či hroudě!
       Uznávám pouze, že projevy starostů byly o něco slabší, leč co nadělám, nejsem všemohoucí, a proto jsem nemohl říct svoje k jejich přípravě. Snad jednou, až se stanu presidentem naší malé, ale milé komunity, budu moci mluvit i do těchto věcí.
       Musím se také zastat kameramana TIV (televize Ivančice). Tento obětavý muž se den co den vypravuje do našeho malebného kraje, aby pro naše občany a občanky zachytil to nejlepší, co se v bohatém kulturním životě v okolí našeho milého městečka děje. Neodradí jej vůbec nic. Ani špatné počasí, ani to, že jej na akci nechtějí! Je prostě všude. Sám se musím pochlubit, že mne snímá velmi rád, jelikož ví, že jsem velmi oblíbeným objektem místních žen, které by za mne rády provdaly své místní půvabné dcery. Když jsem byl mladší, snažil jsem se, pravda, jeho bystrému teleskopickému oku skrýt, leč zmoudřel jsem již! Vím, že je mou povinností vzít si jednu z našich skvělých dívek a zplodit s ní další členy našeho Klubu, další Vančáky, kteří hrdě budou navštěvovat rozhlednu Vládi Menšíka. A taky hraje skvěle na basu, což Brňáci vůbec nemůžou vědět. Tykáme si a mám ho rád!
       A že jim nezatroubila zdviž? Sám jsem to zařizoval, aby se už příště nepletli do míst, po kterých jim nic. Škoda, že jsem na ni nedostal i toho Majzle, toho chlípníka, který sám svádí slovenské umělkyně a po slušných lidech plive ve svých článcích a pomlouvá je, že se chystají navštívit městský úřad s nějakou cizí děvuchou z Brna! My, Vančáci, bysme si nikdy nezačli nic nějakó frňačkó! Jedině místní holky jsou úplně nejlepší a mají nejvíc rozumu, víc než ty z Brna. Kdyby byl na té plošině, žádný z nich by se už nevrátil na zem, jako že se Kastelán jmenuju, a jestli né, tak ať do autora předchozího článku blesk uhodí!
       Na závěr bych chtěl poděkovat všem, kteří se podíleli na přípravě prvního ročníku této skvělé, zábavné, místní akce. Doufám, že všichni ostatní jejich snažení náležitě ocenili a nenechali si zkazit dojem několika trapnými náhražkami mužů a několika zaslepenými ženami. Příští rok se na vás už všeci těšíme a už vyméšlíme, čím vás zase pobavíme. A Brňáci budou mít párky za dvojnásobek. Tak.
Radim Kastelán
 
A příště už konečně Bahno! Těšte se na skandální odhalení o brněnském Draconu 2000 a na totální zničení obrazu podloudného R. Klíčníka.
Pokračování příště
Předchozí článek Další článek Obsah čísla Obsah ročníku Index Archiv IK    Předchozí pokračování Pokračování příště