Logo rubriky
11-12/2002
  Pravda o podsvětí fandomu (další) (198)
Předchozí článek Další článek Obsah čísla Obsah ročníku Index Archiv IK    Předchozí pokračování Pokračování příště
 
Všechna práva © Interkom 1984 - 2002

Dracon oo, aneb Claviculův vopruz

Přiznám se vám, že na tohle číslo jsem se opravdu těšil. Konečně tady rozmáznu toho rádoby vtipálka, co tolika matkám a dcerám pije krev. To si zgustnete, to si počtete. A snad docílím toho, že už nebudou oblbnuty žádné jiné matky, tedy jak zpívá má oblíbená kapela: Nothing Els Mothers. K tomu přihodím ještě tklivý příběh o zamilovaném překladateli a rozvedené paní a prostopášníkovo pozdní odpoledne. Nelze předplatit, lze jen zakoupit u prodejců!
        
Na Dracony se vždycky těším, ale co se dělo na tomhle, to je opravdu na hranici všech morálních hranic. Lépe vyjádřit to už snad nejde. Tam se vám děly věci, pomalu mi hanba o tom mluvit. Když jsem si vystál tu dlouhou frontu, byl jsem šťastnější než Francouz, co vymyslel samosvlíkací kalhoty, ale v tom jsem uviděl Clavicula, jak tam se svýma kumpánama nosí nějaké jídlo a pochutiny. Hned mi bylo jasný, že se něco chystá. Ne, že bych ho měl rád, ale koukalo z toho jídlo zadarmo jak pro žaludek, tak pro mou novinářskou činnost! Nebylo tak těžké zjistit, že se chystá slavit svoje narozeniny. Chvíli jsem jen tak bloumal po hotelu a koukal, jak Clavicul uhání lidi, aby přišli na jeho narozeniny. Opravdu odpudivé! A to byl teprve začátek!
       Netuším, co se dělo před tím, než jsem se na „oslavencův“ pokoj dostavil já, ale asi se tam zadarmo napájeli dinosauři (je legrační sledovat, co všechno je schopen někdo udělat, jen aby ho ostatní vzali na vědomí!). Když jsem dorazil já, stal jsem se svědkem další odpornosti. Polosvlečený Clavicul je obletován nějakou blonďatou šťávou a snaží se vsoukat do směšného trika. Přitom pózuje pro přítomné fotografy. Kdo mohl vědět, že se mu svlékání tak zalíbí a rok na to se svlékne docela! Byl bych mu to zarazil už v zárodku. Zajímavou osobou se na narozeninách stala nová stará tvář… My neofani jsme ji viděli poprvé. Tajemná krásná mladá žena, nazvěme si ji třeba M., a kolem ní se točí hordy, tlupy, gangy mužů. Třeba náš již dobře známý Adam Ivanovič! Támhle nesměle juknul z kouta, ale my si ho všimli! A támhle! Kdopak to je? Áááá! Sám starý troll Silnoruka se zvedl od tiskařského lisu a vyrazil do těžkopádného útoku! A tam? To jen tak laškuje starý proutník Bieli! Ještě že Clavicul je podnapit a krásná laňka uniká jeho mušce! Snad proto dostal příležitost mladý, osamělý, nezkažený a pracovitý Vanish, který nezaváhal. Na Claviculových narozeninách není radno váhat. Může dojít uzené, víno nebo ženy. Nevím, co z toho je horší. A už tokají. Tokají až do rána. Ale i já vím, kde jsou meze slušnosti (na rozdíl od jiných zvrhlíků), a zatáhnu za mladou dvojicí závěs. Za nimi jsem zatáhnul, ale ostatním se protáhnul. Ksichtík! :o) A nejlepší bylo sledovat, kterak se zúčastnění tváří, že jim nic nevadí a dále se usmívají na všechny strany. Tak příště, pánové! :o)
       Zato jiní! Byli tam i tací, kteří si neuvědomili, že život už není to, co býval, a že oni sami už nejsou to, co bývali, a inzultovali krásné šermířky. Moc se jim to prý líbilo, jen jejich psi to těžko snášeli. To vám byl con. A co teprve po něm? .o) Někteří ze svých aktivit i onemocněli a tvářili se, že jsou neschopní, asi čtrnáct dní!
       Taky šly zvěsti, že Claviculus v noci vyhnal svého přítele na mráz, jen aby měl pokoj volný k nekalým rejdům. Jak ho znám, udělal to. On tvrdí, že to tak nebylo a i kdyby ano, tak si nic nepamatuje a i kdyby ano, tak všechno popře. Je to had! Pozor, matičky, pozor na dcery!
       A to už se vůbec nezmiňuju o tom, co předváděl někdy kolem půlnoci. Ani se mi o tom začínat nechce, ale jako věrní čtenářové máte právo dozvědět se celou nechutnou pravdu. Je to takový nestyda, že se začal vyptávat přítomného P. Panděrka, jak že se chodí v těch kožených kalhotech, a neváhal si je vyzkoušet! Chápete to? Za jeden večer si veřejně převléká jak tričko, tak kalhoty. Je to úchyla! A exhibicionista!
       Za zmínku stojí ještě jeden ze slavných párků fandomu. Ti se vám tam taky vybarvili… Celou dobu o nich není slyšet… Jojo, ono nic není takové, jak to vypadá. Mluvím o Hildě a Kotlíkovi. Zatím co je známe jako dvě ozobávající se andulky, tohoto Draconu se opravdu rozšoupli! Během doby, co hrál Kotlík někde v skrytu fanoušovskou hru Mafie (nikdo není holt dokonalý), Hilda to rozjela ve velkém. Popíjela s Claviculem, což ji už samo o sobě vyděluje ze slušné společnosti, jelikož lidé klevetí, a ke konci už byla hódně upovídaná. Já to raději nekomentoval a ze své vrozené slušnosti jsem pro Kotlíka zaběhl. Ten vám měl radost! Chachá!
       Přednášky byly toho roku zajímavé, zábavné a stravitelné. Až na jednu. Claviculus se rozhodl, že přispěje něčím závažnějším a opustí ten svůj potrhlý kult. Tak vám nevím, co je horší. Byl jsem na té jeho přednášce. Bída. Mluvil tak, že jsem mu vůbec nerozuměl. A ostatní v sále asi taky ne, protože se mu smáli. Já se rád přidal. Takhle na něj. Nic lepšího si stejně nezaslouží, když se mi furt snaží zabrat ty nejhezčí holky. Ale má smůlu. Po tomhle skončil!
       A dokonce i Marfin ho nemá rád. Od jisté doby nemám rád Marfina, ale to, že Clavicula nechal vyhrát to, co vyhrál, kvituji s povděkem. Sám Clavicul to komentuje: Hnusná maďarská vázička a sešit doktora Nordena od IŽ byly spíše pomstou než výhrou… Dobře mu tak. Já nevyhrál naštěstí nic. Jen Přemek nadával na výhru ještě v neděli ráno a povídal, že už jim nikdy žádné peníze nedá a že by mu i vstupné měli vrátit!
       Snad nejlépe vyřešil celý Dracon Honza Profesůrek, který se zašil do brandýské nemocnice a jen poslouchal ze všech stran, kterak bylo na conu velmi, ale velmi živo. Já říkám, že jsou to zvrhlíci. Jeden vedle druhýho.
Radim Kastelán
Pokračování příště
Předchozí článek Další článek Obsah čísla Obsah ročníku Index Archiv IK    Předchozí pokračování Pokračování příště