Logo rubriky
13/2002
  (199)
Předchozí článek Další článek Obsah čísla Obsah ročníku Index Archiv IK   
 
Všechna práva © Interkom 1984 - 2002

Čtenářův průvodce po Interkomu

Poněkud chaotický způsob vzniku minulého (dvoj)čísla má na svědomí, že obsahoval poměrně stručný Bulvár, který se nám teď, nechceme-li být v prvním čísle příštího ročníku neaktuální, rozrostl do olbřímých rozměrů. Pokuste se to nějak překousnout, obsahuje i reportáře z několika menších conů a podobných akcí.
       Pokud jste strádali nedostatkem hlubšího rozboru letošní CKČ, konečně se dočkáte, podařilo se nám získat dvě práce na toto téma. Nyní uveřejňujeme pohled zevnitř poroty od J. Macháčka. (Jak jsem psal v minulém Průvodci, výhodou IK je, že si na kvalitu může počkat).
       Františka Velinská nám tepe člena redakčního kruhu, inu každý začátek spolupráce s IK je lepší než nezačít vůbec. Příště již doufám dostaneme recenzi knihy a nikoli recenzenta, slibuji že neotiskneme žádný Richardův komentář (ani kladný) nejméně k prvním pěti :-).

... a reakce redakce

       Polemický příspěvek takovéhoto druhu si přímo vyžaduje oficiální odpověď, byť by se jí jeho autor výslovně nedomáhal: Zajisté je lepší být třeba poslán k šípku, než ignorován (i formou otištění bez komentáře a jasné odezvy); raději ať je všechna energie, vztek a vášeň, již psaní věnoval a prokázal tak, že prospěch časopisu mu leží na srdci neméně osobně než jeho tvůrcům (i když se s nimi může rozcházet v hodnocení současného stavu), zhrzena a odmítnuta, než aby se měla stát marným máchnutím do prázdna, jehož terč odmítl poctít je vzetím na vědomí. Kvůli neformální organizaci IK je nejlepší náhražkou společného stanoviska listu vyjádření emeritního redakčního rady a častého korektora (nejen, ale obzvlášť) Klíčníkových textů (psané ovšem s vědomím a otištěné s tichým schválením šéfredaktora): ano, jsem nucen uznat, že slečna Velinská má pravdu... v principu... ve většině případů. Podrobnější vysvětlení a debata o sporných bodech bohužel musejí počkat na příště, protože by se nevešly do dříve vysázeného čísla; ale již nyní ji mohu ujistit, že další příspěvky RK budou před uveřejněním čteny pozorněji než doposud a se zvláštním přihlédnutím k jejím výtkám.
Jan Vaněk jr.

Akademie SF

       Letošní Mezinárodní knižní veletrh (roku 2003) a tím i Cena Akademie SF budou už na konci dubna, ne na začátku května, konkrétně náš termín je sobota 26. 4. 2003 od 1230 do 1350, z čehož pro nás plyne, že musíme naše akademické zpracovací procesy patřičně zkrátit.
       Takže od vás všech očekávám v nejbližší době seznamy vaší produkce, pokud jste vydavateli, seznamy uveřejněných č. a s. povídek ve vami vydaných sbírkách a fanzinech a vůbec vše, co jsem z vás doloval loni a předloni.
       Na sazbu orientačního seznamu Akademie bude opravdu jen chvíle. Ach jo.

Nominace Ludvík a Mlok

       Prosíme a žádáme o urychlené zaslání klubových nominací na nejvyšší fandomová ocenění. Rovněž tak o doplnění všech vyžadovaných údajů. Slavoj Ševců například ještě neposlal důvodovou zprávu proč nominoval časopis Pevnost.

Jak s bulvárem

Někteří čtenáři si stěžují na malou přehlednost, brněnské články se ztrácejí v záplavě každotýdenního kolečka RUR, Krakatit, Interkom a navrhují řadit příspěvky podle klubů či regionů.

Sponzoři

       Loni jsem v tomto čase a na tomto místě naříkal nad poštovným, které činilo tuším cca 16 000 Kč, letos jsme již zaplatili 23 000. I samotným poštovním loupežníkům asi došlo, že když vyhubí všechny rozesilatele, dojde i na ně a na příští rok je hlášeno zlevnění. Snad tedy nějak vyžijem, nicméně každý sponzor bude vítán a po zásluze veleben.

Předplatné činí opět 200 Kč

       Předplatné můžete poslat složenkou na adresu redakce, nejlépe na mé jméno, tedy nějak takto:
       Zdeněk Rampas, Interkom,
       Letecká 6, 161 00 Praha 6
       Nebo použijte platbu na konto:
       1938356379/0800.
       Pokud budete platit na konto složenkou, udejte jako adresu banky Česká spořitelna, OP Praha 1, Rytířská 29.
       Slovenští čtenáři si musí poradit jako letos.
Zdeněk Rampas

Malý dodatek pro naše (ne)předplatitele

       Pokud najdete za svým jménem vykřičník (!), znamená to, jak asi již z minulosti víte, že je na čase zaplatit ročník 2003. Vzhledem k roční době je ještě čas. Pokud tam však najdete hvězdičku (*), redakční vymahač má za to, že jste ještě neuhradili ani rok 2002. Udělejte s tím rychle něco (zaplaťte 400 Kč, či přesvěčte vymahače, že jste již zaplatili), nebo je toto číslo poslední, které vám pošta doručila.
red.

Nový klub OLIFANT

       Dobrý den pane prezidente,
       zasílám vám podrobné informace o novém klubu
       
       Jméno: SFK Olifant Drahkov
       Založení: 16. 8. 2002
       Členové: Jakub Podzimek, Marie Lamačová, Richard Köhler, Jitka Kunclová, Ota Majlovský, Jan David, Jakub Rous, Zdeňka Mítová, Ondřej Kolenatý a já.
       Zaměření: Sci-fi, fantasy, RPG, Anime, hrajeme, zpíváme, tančíme
       Fanzin: Meluzín (velmi nepravidelně, skoro vůbec)
       Adresa pro interkom: Luboš Tanzmann,
Drahkov 40, p. Modlany 417 13
       Logo: zatím neschváleno
       Con: Zlíscon
       Zatím nashledanou
Luboš Tanzmann
Předchozí článek Další článek Obsah čísla Obsah ročníku Index Archiv IK