Logo Zpravodaj ČS fandomu
Předchozí článek Další článek Obsah čísla Index
10-11/2005
(224)


Čtenářův průvodce po Interkomu

K obsahu

Podzim je tady a do Fenixconu daleko, Minicon až za týden, tak alespoň zavzpomínáme na Tatracon a Parcon. S mírným zpožděním přinášíme slíbenou ukázku z knihy rozhovorů Než přijde vakovlk, dokončujeme esej Ondreje Herce o Netvorech, po čase jsme získali divadelní recenzi, tentokrát na Růže pro Algernon, a pokud to někoho zajímá, otevřel jsem Ikarii a nemohl jsem se nepodělit o pár dojmů.

Minulý Interkom vznikal dost těžce a tedy i dlouho, byl jsem z toho otrávený, požadované a slíbené materiály mizely v mimoprostoru, do toho ostatní práce a deštivé počasí, i proto jste na něj museli čekat dost dlouho. Toto číslo vzniká za docela jiných podmínek, v materiálech si musím vybírat, co teď a co potom, autorům pravidelných rubrik stačí jeden mailík a příspěvek je v redakci, s takovouhle bychom mohli vydávat čtrnáctidenník, ale kdo by to zaplatil. Ano, už v příštím čísle začnu zase o tom každoročním otravném placení, a dokonce vyšší částky než letos. Pokud patříte mezi těch několik dlužníků, kteří z různých důvodů ještě nemají zaplaceno (nejčastěji tedy doplaceno), raději to udělejte hned, příště by vám ta částka mohla připadat velká.

Zdeněk Rampas

Dopisy čtenářů/čtenářek

Dobrý den, obracím se na Vás s malým dotazem: nedávno mi přišla do schránky papírová verze Interkomu, konkrétně čísla 9. Byla jsem samozřejmě velmi příjemně překvapená, ale vůbec nevím, jak k tomu mohlo dojít. Nikdy jsem si ho neobjednávala, znala jsem ho pouze z Internetu a tak ani netuším, kdo přišel na to, že kdesi v Úvalech, na adrese, na které bydlíme pouze rok, žije jedna teoretická (a tichá) faní. Jediné, co mě napadlo – občas pošlu něco do některých soutěží. Někam s úspěchem větším (O nejlepší fantasy, Drakobijci, Ikaros), jinam s menším. Ale vrtá mi to hlavou pořád – můžete mi prosím odpovědět?

Díky Martina Š.

Milá Martino, Vaše skromnost Vás šlechtí, odpověď na Vaši otázku najdete v dotyčném IK na straně 12. Blahopřeji k pěknému 8. místu v CKČ, není za to sice žádný metál, ale vidím, že až za Vámi skončila spousta autorů, kteří něco umí, takže ve Vás musí něco být :-) Interkom se speciální přílohou o CKČ rozesíláme již řadu let všem autorům soutěže na náklady pořadatele, tedy ČS Fandomu.

Zdeněk R.

Milý INTERKOME, doufám, že se i tahle zpráva z venkovského dění hodí. Dnes odputoval jeden výtisk IK do místní hospody, tak doufám, že se kvůli němu taky nepoperou, jeden výtisk už mi ztratily Kamínkovic holky, ale nesu to statečně, dneska tady mladík z vedlejší obce studoval recenze na filmy. Je v naší Vsi už pár lidí, kteří vědí, co je to INTERKOM. To je osvěta, co? Zdravím Vás z bydliště jen kousek od lesa.

Libuše Čermáková

Milá Libuše, dík za reflexe ze života scifistického i vesnického. Z posledních čísel IK mi vždy pár kousků zbylo, napiš, které Ti scházejí. PS: články na disketách ukládej nejlépe ve dvou různých kopiích, buď ve zvláštním adresáři, nebo ještě jednou nějak přejmenované, někdy mám problémy je přečíst.

za redakci Zdeněk Rampas


Předchozí článek Další článek Obsah čísla Index