Logo rubriky
1-2/1999
  (161)
Předchozí článek Další článek Obsah čísla Obsah ročníku Index Archiv IK   
 
Všechna práva © Interkom 1984 - 1999

Čtenářův průvodce po Interkomu

Jak číst tento IK

Asi jste nepřehlédli drobné změny v grafické úpravě Interkomu. Dílem si je vyžádala doba a paralelní výskyt IK na www síti, dílem slábnoucí zrak dinosaurů, doufám přátelé, že větší písmenka uleví vašim těžce zkoušeným zrakům.
       Některé články jsme převzali např. z Kronik Questaharu, Černého lotosu a Neviditelného psa. Děkujeme za svolení. Na zdroj povídky jistě přijdete sami.
       Na poslední chvíli jsem zařadil Kritizátorův koutek (abych nebyl nařčen z potlačování diskuse a vnitrofandomové demokracie, koneckonců i členství v Radě fandomu by mělo přinášet nějaké výhody), ale mrzelo mě to kvůli článkům, které si přečtete o měsíc později.
       

Nové rubriky

Je dobré si občas připomenout otrocký překlad středobodu našeho světa, totiž science fiction. Obrátil jsem se na dva dinosaury a vznikly rubriky Časem s vědou a Vědomorna.

Akademie SF se blíží

Nedá se říci, že bych byl zavalen vašimi seznamy, nicméně vždy spolehlivý Ivan Adamovič dodal svůj roční přehled, Dech draka seznam povídek, z Ikarie doufám její seznam ještě nějak po dobrém rovněž vymlátím. Příští rok by mi pomohly i obsahy povídkových sbírek. Mloka jsem sázel sám, ale např. Rigor Mortis, Houser, Mostecký...

Předplatné na rok 1999

činící již 130 Kč se po troškách trousí. Bohužel někteří nevzali dost vážně mou výzvu: „vedle slova Interkom napište Zdeněk Rampas, ať nemusím poštovním bednám dokazovat, že jde o peníze pro mě “ a někdy je s těmi bytostmi za přepážkou dost těžké pořízení.
       

Nový fanzin do redakce

dovezl Šimon až z Košic, jmenuje se Logrus a svou grafickou úpravou překonává vše, co v tomto (i minulých letech) fandom vytvořil. Z obsahu: komiks, povídky J. Lupečky a J. Fridricha, recenze. Adresy: Juro Molčák, ml., Zupkova 1, 040 22 Košice, SR; fractal@3pnet.sk

Základna 8

Na loňském Draconu jste mohli poprvé zahlédnout Základnu 8 (poprvé rozšířenou o ročenku Akademie).
       Pokud jste nevěděli, že už vyšla sedmička, bude to tím, že ji do výhradní distribuce získala nechvalně známá firma Vaška Soukupa (slyšel jsem, že se za ODS stal místostarostou Prahy 4). Teprve když byla několikrát vyzývána k vyúčtování, nejprve tvrdila, že již za Z7 zaplatila a pak byl celý náklad nalezen takřka netknutý ve skladu a vrátil se (po roce) Workshopu.
       Z7 i Z8 a možná i starší čísla můžete získat na adrese Michaela Bronce (viz str. 24). Nebudete litovat.

Kalendárium

27. ledna se konala premiera snímku I WAS A TEENAGE INTELLECTUAL. Více v Ikarii 2/99 nebo na internetové adrese www.pha.comp.cz/iq.
       30. - 31. ledna Pragocon.
       26. - 28. února pořádá Sdružení členů a přátel SFK Makropulos Šumperk v Klepáčově oslavy Vítězného února.
       10. března prověhne další SSSR. Místo a čas jako minule.
       23. - 25. dubna Jarní porada (o týden posunutá).
       

Jak zachránit
The Magazine of Fantasy & Science Fiction

Úspěšně přibývá zájemců o předplatné magazinu, doufám, že zvítězíme.
       Petr Sládek umístil na www.sci-fi.cz formulář pro předběžné vyjádření zájmu o dražší magazin a lid síťový se hlásí s nečekanou intenzitou.
       

Fandomanie

Manager to dokázal a v Ikarii 2/99 se objevila stránka věnovaná fandomu. Podrobnější zhodnocení příště, své názory na naši prezencaci si nenechávejte pro sebe a napište nám.
       Já bych se přimlouval za zavedení loga, či alespoň nadpisu, neb hrozí nebezpečí přehlédnutí. Rovněž uvedení pramenů by ospravedlnilo suchost textu přebraného z Kdo je kdo v SF.
Zdeněk Rampas
Předchozí článek Další článek Obsah čísla Obsah ročníku Index Archiv IK