Logo rubriky
1-2/1999
  Fandom v datech (další) (161)
Předchozí článek Další článek Obsah čísla Obsah ročníku Index Archiv IK    Předchozí pokračování Pokračování příště
 
Všechna práva © Interkom 1984 - 1999

Hvězdný bulvár 99

Na den sv. Mikuláše - Dracon Na 14. Draconu byla založena Conan Society (dále jen CS) - conanovská společnost. Volné sdružení fanoušků barbara Conana bude pracovat ve všech oblastech života, díla a smrti nesmrtelného hrdiny.
21. prosince dokončil jsem IK 13/98. Cestou do práce jsem v tramvaji četl recenzi FN na Tmu ON. Vtom přestala fungovat elektřina...
22. prosince u IŽ se slaví Vánoce, asi se tam zajdu podívat za Vl. Mátlem, Viktorem Janišem, Honzou Hlavičkou, Jolanou a potkám tam asi jako externí exredaktorku i svou ženu Michaelu.
       Kousek vedle v Krakatitu bude rovněž besídka. V Krakatitu se nekouří, u IŽ zase slyším, co si lidé povídají...
       Třetí den mi nechodí e-mail, blíží se...
24. listopadu Vánoce
28. prosince až dnes se mi podařilo dát do tisku IK 13/98. Tradičně tedy třináctku dostanete až v polovině ledna, ale snad už s BrnoCOMem.
29. prosince Petr Sládek (Pes+) mě upozornil na vysílání tří filmů Nicka Parka na ČT1. Wallace a Gromit jsou skvělí. Naši animátoři by to zvládli také (připadalo mi, že technicky i lépe), ale chyběl by tomu ten duch a kulturní zázemí.
30. prosince vygeneroval jsem nový www IK a doplnil reference na Kvarky.
       Na poslední chvíli jsme do redakce pořídili scaner. Teď můžete posílat se svými články i kresby, mapky, loga, schémata atd. i na papíru.
31. prosince jsem si řekl, že na sebe nebudu tak tvrdý, a odešel jsem si odpočinout do práce. Z mailu se na mě vyvalila konference Neofan. Jak tuhle říkal jiný president: „Jsem znechucen“. Nejprve mi to připomnělo výkřiky z blázince, kde dali do jedné kopky nekompatibilní pacoše (paranoiky s maniodepresivnímy psychotiky, střídajícími manickou hyperaktivitu se sebelítostí). Po delším čtení se to zase podobalo vzpouře v mateřské školce. Vytiskl jsem si to a někdy se pokusím pochopit proč tolika fanům začalo najednou hrabat (že by alergie na Vánoce?).
1. ledna 1999 příznaky workoholismu léčím pilnou prací. Osvěžen šesti hodinami spánku se vrhám do práce. Měl bych napsat již loni slíbený článek o našem samizdatovém vydání Silmarillionu a poznamenat si pár nápadů pro vylepšení webového IK, které mě napadly včera při TV, neodolalť jsem Čtvrtníčkovi.
2. ledna jsem se dostal k té imejlové rvačce. Nestálo to za potištěný papír. Teď už určitě nikdo neví, proč se tak vztekal.
4. ledna tiskárna sebou hodila a mezi svátky vyšel nový IK. Nečekal jsem to, a tak ho rozešleme až za týden.
       Rvačka v konferenci Neofan kupodivu trvá.
6. ledna připevňuji poslední obrázky do IK na www. Zjistil jsem, že v Corel WebMasteru je šikovný manažer, který během deseti minut analyzoval cca 1900 souborů IK a zkontroloval integritu cca 14 000 hypertextových odkazů. Dost mi to pomohlo, i těch 40 nevyřešených jsem dohledával celý den. Pravda, občas jsem při tom nahlédl do konference Neofan, kde si fanoušci navzájem vyčítají, kolik času věnují fandomu.
7. ledna ráno se ozval Randalf, že bude třeba přeložit poradu o týden, strávil jsem dopoledne mailováním a jiným informováním zasvěcených a zdá se, že se to všem hodí.
       Odpoledne jsem se v Krakatitu dověděl, že František Novotný publikoval v Neviditelném psu článek o L. Součkovi, nějak jsem to v bordelu, který na psovi vládne od jeho novoroční inovace přehlédl (hledejte Mrožoviny a archiv mrožovin). V Krakatitu bylo opět docela příjemně, rozdíl mezi nesnesitelným hlukem a příjemným společenským šumem činí cca 5 (nebudu jmenovat) lidí. Přišel i Peter Pavelko, kterého jsem chtěl obtížit korespondencí na Slovensko, leč ten se tam hned nechystá, a tak se budu muset spolehnout na Šimona. Slovenští Akademici asi dostanou ročenku až s letošním formulářem. Když jsem odcházel, objevil se Jarda Olša jr. Při pohledu na jeho břicho mi došlo kam mizí většina potravinové pomoci pro Afriku.
8. ledna stáhl jsem si všechny Články F. N. z Neviditelného psa.
       Pomocí e-mailu se mi přihlásil nový sfk Exorcist. Má svou stránku a na ní Workshop. (http://nwinfo1.vsb.cz/~.L98745.sti.fei)
13. ledna jsem konečně dovlekl na poštu IK 13/98. Zločinec u přepážky mě informoval, že od ledna zaplatím o 1,5 Kč více.
       Ještě že jsem právě v té třináctce požádal o zvýšení předplatného, že se ale použije ještě s posledním číslem roku 1998, to jsem netušil. O to větší dík patří sponzorům Interkomu, teď si vzpomínám jen na Jirku Doležala, díky jehož nezištnému příspěvku nejsme ani přes poštovní podrazy v mínusu.
       Večer jsem se v Novoměstském pivovaru potkal s Milanem Fibigerem (obálka Mloka 97).
15. ledna vyjímám z právě došlého mailu: Další BrnoCOM už nevyjde - považujeme to za ztrátu času (asi plural majesticus). Filip Oščádal.
22. ledna v Krakatitu příšerný hluk, tak jsem se urychleně vydal do Čáslavské a pak ke Klímovým. Tam už byl Ivan Adamovič s Michalem Hvoreckým a redakcí slovenského CD časopisu, jehož jméno mi vypadlo z paměti.
23. ledna mi volal Ondřej Müler. Ověřoval si nějaké adresy, podařilo se mu umístit několik povídek českých autorů v chystané německé antologii (tuším, že šlo o J. Pecinovského, J. Rečkovou, J. Petra, snad i P. Medek tam byl, a kdyby ho bylo možné zastihnout, došlo by i na J. Jirana).
30. - 31. ledna Pragocon.
Zdeněk Rampas a kol.
Pokračování příště
Předchozí článek Další článek Obsah čísla Obsah ročníku Index Archiv IK    Předchozí pokračování Pokračování příště