Logo rubriky
2/2000
  Fandom v datech (další) (172)
Předchozí článek Další článek Obsah čísla Obsah ročníku Index Archiv IK    Předchozí pokračování Pokračování příště
 
Všechna práva © Interkom 1984 - 2000

Hvězdný bulvár

       13. ledna v RUR jak po vymření.
       14. ledna Brňáci navštívili nového Bonda. Reakce veskrze kladné.
       15. ledna Členové Badlands, Pochmurné neděle, sympatizanti a nepřátelé navštívili údajně bezpečnou hernu Laser games.
       Vítězové: Piter, Katka „Maggie“ Štrbáková.
       Zranění: Petra „Pschtross“ Pštrossová - roztržená tvář, Lucián Piller - díra v bradě, Marvin - uražený prst, Katka „Maggie“ Štrbáková - poraněná ruka, Piter - podlitiny na noze, Roman „Miles Teg“ Paulík - kupodivu bez zranění.
       20. ledna jsem přitáhl Felixe do Krakatitu, mohl si s Janou Rečkovou hned vyříkat, jak myslel svou recenzi v IK 12/99. V RUR svolávám pracovníky na nový IK.
       21. ledna jsme s Felixem dokončili korektury IK 1/2000.
       O víkendu jsem udělal pokus zahnat chřipku hned v počátku, asi se to nepovedlo.
       Teď mi přišly další údaje pro Akademii, to mi připomnělo nutnost sázet Orientační seznam pro porotce, pokud jsem vám v poslední době něco slíbil, tak se omlouvám, mé soukromé peklo prvního čtvrtletí právě vypuklo.
       24. ledna pražští fanoušci houfně navštívili film South Park: Peklo na Zemi uváděný v rámci Febiofestu.
       25. 26. 27. 28. ledna jsem se postupně dovídal, že IK bude připraven do tisku zítra, odvolal jsem spolupracovníky z pondělí a svolal je na čtvrtek.
       27. ledna byla v Krakatitu spousta příjemných lidí, leč už to zase přesáhlo mé schopnosti někoho slyšet a rozumět, co se povídá. Po RUR jsme u Richarda Podaného domlouvali, co je třeba zařídit pro zdárný průběh Akademie SF.
       28. ledna mi volal tiskový mluvčí fandomu Přemek Houžvička, že nový veřejnoprávní ředitel ČTV Dušan Chmelíček vyjádřil úmysl odstranit Červeného trpaslíka z obrazovky.
       Uvažoval jsem, co mu na ČT vadí. To lze jen těžko říci, když ani nevíme, zda seriál někdy viděl. Snad, že jde o britský seriál tamní skutečně veřejnoprávní televize nebo se nový slouha chce zavděčit, neboť se proslýchá, že Kocour má lepší kravaty než pan profesor, podle jiné verze lepší sako než Zeman a Lister zase vydrží víc becherovky než Klaus (nebo naopak?).
       Další možné vysvětlení je, že pan Chmelíček jako spousta lidí, kteří rozhodují o TV, nemá čas se na ni dívat. Je pak možné, že z názvu usoudil, že jde o pornografický seriál. V tom případě je dvojnásob politovánihodný (a jeho sexuální život mu určitě nikdo nezávidí).
       29. až 30. ledna proběhl v gymnáziu Arabská Pragocon, ale o tom více v Pagiho článku.
       31. ledna jsou po několika havariích konečně na světě filmy IK 1/2000.
       2. únor připadl na první středu v měsíci a tak jsem v redakci IK (a zároveň SF archivu) hostil schůzku SF & F Workshopu.
       V sobotu 5. února se v Brně uskutečnila bitva o titul Fan roku a Manager Fandomu. Disciplíny: laser game, šipky (501) a kulečník.
       Díky drtivým výsledkům v laser game se Fanem roku staly Katka „Maggie“ Štrbáková a Petra „Pschtross“ Pštrossová se třemi body.
       Dle jiných pramenů je překonal Marvin drtivým výsledkem v kulečníku.
       Bez bodu zůstal Tomáš „The Cainekilledabel“ Klika a za trest získal titul Manager Fandomu. Gratulujeme a přejeme stejnou stejnou úspěšnost i při činnosti. Zúčastnilo se sedm soutěžících, PES+ byl diskvalifikován za neúčast v laser game.
       Vzhledem ke sporům o vítězství bude v blízkém termínu svolána komise Pochmurné neděle. Jednat se bude v Laser games a komisaři budou vybaveni ostrým střelive, čímž se spor vyřeší jednou pro vždy!
       6. února jsme konečně rozeslali IK 1/2000. Bylo to komplikované snahou ušetřit na rozesílání formulářů Akademie SF. Protože však ne všichni akademici odebírají IK a ne všichni předplatitelé jsou členy Akademie, bylo to opravdu na bednu. Bez obětavé pomoci Pavla „Luka“ Dobrovského, Míli Lince, Vaška Pravdy a Honzů Macháčka a Vaňka jr., skutečného komanda hrdinů, byste IK dostali někdy o Velikonocích.
       7. února mě Pavel Dobrovský nalákal na Klub rváčů, do SF jej lze řadit jen se značnou dávkou tolerance nebo buditelské hamižnosti, ale na SF konferenci se o filmu dost mluvilo a své návštěvy jsem rozhodně nelitoval.
       10. února v Krakatitu našlapáno, i když jsem tu už nějaký týden neviděl Ondřeje Neffa. Zato jsem mohl prohodit pár slov s Janou Rečkovou a Ivanem Adamovičem. Ten mě upozornil, že do seznamu Akademie omylem nezařadil jednu knihu R. Evanse. Doufám, že se to letos obejde bez otevřených dopisů, první kolo Akademie bylo v tu dobu již rozesláno.
Piter a zr
Pokračování příště
Předchozí článek Další článek Obsah čísla Obsah ročníku Index Archiv IK    Předchozí pokračování Pokračování příště