Logo rubriky
8-9/2001
  (186)
Předchozí článek Další článek Obsah čísla Obsah ročníku Index Archiv IK   
 
Všechna práva © Interkom 1984 - 2001

Čtenářův průvodce po Interkomu

Diamantový věk

Neviditelného psa přebíráme článek Františka Novotného zabývající Fenoménem výchovy podle Stephensona. Další článek (od Ivana Adamoviče) jste už mohli nalézt na Inzinu.cz, jeho zkrácená verze vyšla i v Ikarii.
       Jestli chcete, můžete tento článeček brát i jako lobing na ceny Nejlepší SF roku a nejlepší Překladatel roku, právě jsem knihu dočetl a dovedu si jen obtížně představit s čím by kdo musel přijít, aby Talpress překonal. Nicméně, chci upozornit, že stejně jako Vlasta Talaš mohli po Sněhu a Diamantovém věku sáhnout i další vydavatelé. Již v roce 1996 v Interkomu 1-2/1996 vyšly články Martina Klímy a Honzy Vaňka jr. pojednávající o Sněhu a v roce 1997 jste si mohli v Amberzinu, dnes v archivu Amberzinu přečíst rozsáhlý článek s ukázkami věnovaný Diamantovému věku, rovněž z pera Jana Vaňka jr.

Fanziny v redakci

Proměna: Bohemiacon 2001 – Sborník vydaný u příležitosti konání celostátního setkání fanoušků sci-fi, fantasy a horroru
O stříbřitě lesklý halmochron 2001 – 13. ročník literární soutěže
Dech draka 4/2001

Eva Hauserová: Když se sudičky spletou

je tuším zatím poslední beletristickou knihou EH (vyšla v r. 2000 v nakl. MAŤA). Jako mírně opožděnou prázdninovou přílohu přinášíme povídku Milé maminky.
       Těsně před uzávěrkou jsme se dověděli, že po Evě byla pojmenována planetka 14 068. Po J. M. Troskovi je již druhou spisovatelkou SF v poslední době, které se dostalo té pocty. Evě blahopřejeme (a čtenářům se omlouváme za drobný feministicko-gramatický vtípek).

Podzimní porada SFK

Po návratu z Tatraconu jsme si opravdu neodpočinuli. Bohemiacon a hned po něm začátek školního roku následovaný Istroconem s výhledem na Raucon a Podzimní poradu SF klubů v Březové nad Svitavou od 12. 10. do 14. 10. 2001.

POZOR

Od září se RUR schází v pondělí, s výjimkou dní, kdy se skládá Interkom, pak v redakci Interkomu.

V tomto čísle,

protože vlastně dvojčísle, najdete hned dvě pokračování pamětí neofana Radima K. Doufejme, že stihne do

Příště

dopsat další pokračování. Redakce by rovněž uvítala pérovky s fanovskou tématikou, abychom je nemuseli přebírat odjinud.

Jak na konferenci SCI-FI

Napište na majordomo@majordomo.vse.cz vzkaz „subscribe sci-fi“ v těle mailu. Obratem přijde ověřvací mail v angličtině, obsahující řádku, která vypadá nějak jako „auth sci-fi hexadecimalni kod“. Tuto řádku je třeba odeslat zpátky, načež přijde definitivní potvrzení přihlášení a je možno začít posílat příspěvky na sci-fi@majordomo.vse.cz Odhlašuje se pomocí „unsubscribe sci-fi“ na prvně uvedenou adresu.
Jan Vaněk jr.

Paul J. McAuley: Hvězdná svatyně –Třetí kniha ságy o konfluenci

Doby, kdy AG šunt, ale i solidnější firmy (Baronet například) začaly vydávat nějaký cyklus a pak si to rozmyslely, jsou snad už za námi. Nicméně vždy mě potěší, když, je-li už nějaká dobrá věc vícedílná, vyjde i díl poslední.
       Tak se na počátku září stalo s pokračováním a dokončením Syna řeky a Předků dnů. V knihkupectvích je najdete vedle sebe, a i když koupě najednou vyjde přes čtyři stovky, stojí to za to.
       Přes vcelku vkusné obálky se prostřednictvm vynikajícího překladu Jany a Jama Oščádalových dostanete ke skvostnému příběhu o hledání vlastní identity (něco mezi Nonstopem a Mučitelovým stínem), arciť že formou putování, ale mapku zde nikde nenajdete.
Zdeněk Rampas
Předchozí článek Další článek Obsah čísla Obsah ročníku Index Archiv IK