Logo rubriky
2/2002
  (191)
Předchozí článek Další článek Obsah čísla Obsah ročníku Index Archiv IK   
 
Všechna práva © Interkom 1984 - 2002

Čtenářův průvodce po

Interkomu

Jak si v tomto čísle jistě ještě několikráte postěžuji, začala práce s přípravou Akademie SF a tak několik článků, které mám rozepsané, asi tiše zastará na disku, protože příspěvků od pilnějších přispěvatelů je tolik, že je zkrátka načase, aby vyšel další Interkom.
       Ještě jednou (a asi nikoli naposled) se vracíme k vyvrcholení loňského scifistického roku Parconu 2001 - komunikační odysei, který, jak si přečtete, nebyl prost řady chyb v komunikaci.
       S mírným zpožděním otiskujeme roční bilancování fandomaktivity v Brně a okolí, patřilo sice již do čísla jedna, ale to vyšlo tak předčasně (ano, od Interkomu se můžete dočkat naprosto čehokoli), že to Marvin prostě nestihl.
       Dvojrecenze fantasy tlustospisu Mlhy Avalonu konečně trochu reaguje na článek Richarda PodanéhoIK 13/2001. Přinejmenším tak, že jde o dvojí způsob četby a hodnocení knihy. Vedle prožívání textu, jak je vlastní Daniele Kovářové, zde máme analytický rozbor autorských východisek doplněný nezbytnou kritikou překladu.
       Na žádost četných čtenářů přetiskujeme kalendář akcí pro zbytek roku, z těch velkých a důležitých snad chybí jen Dracon. O něm vás budeme včas informovat, jen co sami pořadatelé budou vědět více.

Ještě k placení

       Mám s vámi mnoha roky vycvičenou trpělivost, ale je možné, že pokud nedostanete příští IK a budete chtít mít všechna čísla ročníku, zvýší se vám předplatné na 210 Kč (na doposlání chybějících čísel, k individuálnímu rozesílání totiž nemůžeme využívat služeb Dupressu a vězte mi, že na poštu nechodím rád).

MALEVIL

       Blíží se 22. 2. 2002, ten slavný den, kdy SF klub Malevil na již XXXVIII. Vakukoconu v Březové nad Svitavou oslaví společné stopadesátiny svého členstva.
       Blahopřejeme.

SSSR

       Naše obětavá Jolana Čermáková (naše lady Berankinová) tentokrát s dostatečným předstihem demokraticky určila místo a čas konání dalšího setkání převážně pražských dinosaurů, které je však otevřeno i odvážnějším mladofanům.
       Sjezd Starých Scifi Rarit bude 6. 3. 2002 tradičně od 17 hod. v restauraci Skanzen – tam, co bylo předposlední SSSR. Je to na Sokolovské, šikmo vpravo proti stanici metra C/B Florenc a zastávce tramvají 24 a 8, jde se kousek přes dvůr, v objektu je pistolová střelnice.

Nominace Ludvík / Mlok

Stejně jako loni bylo nutné několikeré připomenutí, abychom dostáli svému usnesení shromažďovat nominace v lednu, kdy se již mohly projevit všechny záslužné aktivity uplynulého roku.

Ludvík:

1. Jiřina Vorlová – obětavá práce pro fandom, získávání nových fanů
2. Pořadatelé Istroconu – za ukázku excelentního conu a vysoko nastavenou laťku pro všechny další pořadatele
3. Kočovná divadelní společnost R. Klíčníka za nastudování hry Stráže, stráže!
4. Petr Čáslava zejména za založení Ligy podpory neofanů a práci pro ni, za tři výborné Raukony
5. Marvin za webové stránky fandomu

Mlok za zásluhy:

1. Jiřina Vorlová za všechnu práci, kterou odvadí pro Fandom – Hexaedr, Zlatý drak, Gamecon, ...
2. Ondrej Herec – propagace SF, tvorba teorie SF, organizace CGR
3. František Novotný – popularizace žánru navenek, přednášky a vzdělávání fanů na conech
4. Pepa Vašát za dlouholetou činnost pro fandom
sebral Zdeněk Rampas
Předchozí článek Další článek Obsah čísla Obsah ročníku Index Archiv IK