Logo Zpravodaj ČS fandomu
Předchozí článek Další článek Obsah čísla Index
9-10/2006
(232)


Čtenářův průvodce po Interkomu

Interkom dlouho nevyšel (do poslední chvíle jsme čekali, zda odstupující administrátor CKČ pošle požadované materiály, na které jste si již zvykli v předchozích ročnících), takže se nám nahromadily texty, které by za jiných okolností byly článkem čísla, a v tomto rozšířeném dvojčísle budou jen jedněmi z mnoha. Doufám, že to jejich autory neodradí a co nevidět nám pošlou spoustu dalších skvělých textů, což je nutnou podmínkou, aby příští číslo vyšlo ještě do Vánoc.

Tak tedy co dnes můžeme nabídnout:

pozdní vzpomínku na léto trávené na Tatraconu,

trochu čerstvější zážitky z letošního Parconu,

události z Krásné Vsi, jak je pro nás zachytila Libuše Čermáková,

trochu chudší přílohu věnovanou CKČ, ostatní data, až se jich domůžeme, vystavíme na fandom.scifi.cz/ckc.htm

errata překladu Dany Krejčové. V tomto případě jde o povídku z Magazinu F&SF, ale můžeme je brát jako drobný příspěvek k diskusi o kvalitách překladu Kryptonomikonu. (Tato diskuse bohužel sklouzla do osobní roviny a nebudeme se jí proto zabývat, zájemci si mohou udělat vlastní úsudek sami na stránkách: malyctenar.bloguje.cz/373847--kryptonomikon--critical-security-alert.php a malyctenar.bloguje.cz/384950-zbytek-kompromaterialu-na-danu-krejcovou.php)

a samozřejmě všechny pravidelné rubriky, na které jistě netrpělivě čekáte.

Podzim scifistický

je hlavně ve znamení blížícího se Fenixconu, pokud jste ještě nenavštívili jeho stránku www.Fenixcon.com, asi již máte smůlu, protože hotel Avanti je již plný, ale třeba nejste zdaleka a přijedete jen na sobotu nebo si nocleh zajistíte jinde.

Jsou ale i menší akce, které stojí za to:

3. listopadu se můžeme jít společně bát na Skon (viz strana 20)

Jolaně se podařilo svolat letošní Podzimní SSSR (Sjezd Starých Scifi Rarit) na skutečně vynikající datum, totiž na 7. listopad (opět do restaurace Skanzen).

16. listopadu oslaví patnáct let své existence nakladatelství Triton

21. listopadu se opět sejde Klub Julese Vernea

25. listopadu se zase můžeme potkat na Miniconu, viz strana 32.

A to nezmiňuji četné křty spousty dobrých knih a komiksů, které se na nás před Vánoci (a spoustou jejich klubových oslav) ještě navalí.

Zdeněk Rampas a redakce IK


Předchozí článek Další článek Obsah čísla Index