Logo rubriky
5/2002
  (194)
Předchozí článek Další článek Obsah čísla Obsah ročníku Index Archiv IK   
 
Všechna práva © Interkom 1984 - 2002

Čtenářův průvodce po Interkomu

Druhý květnový víkend skutečně stál zato, opravdu se nedalo stihnout všechno.
       Vartacon – porada slovenských SF klubů, Maškarní rej v Krakatitu, Cena Gustáva Reussa v Revúci a Akademie SF v Praze. O něčem se stručně zmiňujeme již v tomto čísle, ale doufám, že přineseme ještě podrobnější reportáže.
       V týdnu před Akademií se skutečně objevil i avizovaný nový časopis Pevnost. Recenzi očekávejte v některém příštím čísle.

Ve znamení filmu a divadla

       Ještě jsme se nevzpamatovali z Pána prstenů a Harry Pottera a máme tu Epizodu 2. Navíc, jak jste si již asi přečetli, pratchetovské divadlo bylo oceněno Akademií SF (a nejen tou). O tom všem Petr Habala (a nejen on).

Fantázia 20

       Vyšla sice již před časem, ale vzhledem k tomu, že jde vlastně o čtvrtletník, nikdy není dost pozdě upozornit na její nápaditou grafickou úpravu a pestrý obsah.
       Mě osobně zaujaly rozhovory s J. Girovským o jeho tvorbě a s P. Uličným o počátcích fandomu na Slovensku a o prvním Parconu. O spoustě ostatního příště.

Eurocon

       Dívám-li se správně do našeho SF kalendáře, nečeká nás do Euroconu žádná velká akce. Můžete se tedy v klidu zamyslet, zda jste se již přihlásili, pokud ano, zda jste zaplatili, nebo začít pracovat na své části programu.
       Pomoci Euroconu můžete i zdánlivou maličkostí, přečtěte si Vaškův návod na poslední straně a udělejte s vloženými letáky to, oč vás prosí.
Zdeněk Rampas
Předchozí článek Další článek Obsah čísla Obsah ročníku Index Archiv IK