Logo rubriky
8/2000
  (176)
Předchozí článek Další článek Obsah čísla Obsah ročníku Index Archiv IK   
 
Všechna práva © Interkom 1984 - 2000

Čtenářův průvodce po Interkomu

(Místo úvodníku, na který není místo)

Stručně k obsahu

Na Marvinův článek o SF multipacku odpovídá Gudrun z Kalibanu. O Šumperském Parconu referuje Martin Macášek. Franta Novotný píše o nové kosmické vojenské sáze Stanice Bazilišek. O filmové zážitky se s námi podělil JWP.
       Poprvé se v tomto čísle objevuje nová rubrika Vaňkův zápisník a konečně jsme vydali poslední pokračování OMON RA, kdo neodebírá papírový Interkom, může si alespoň přečíst doslov Libuše Bělunkové nebo úryvekIK 12/99.

Podzimní porada se blíží

Na konferenci SCI-FI klubů to zaznamenalo několik nejaktivnějších schůzovníků a přispělo i návrhy bodů do programu (viz poslední strana tohoto IK).

Nová rubrika

V těch dávných dobách, kdy Honza Vaněk jr. ještě nasával moudrost z prsů matematickofyzikálních bohyň, stihl vedle dalšího i hojně zásobovat SCI-FI konferenci na síti (sci-fi@vse.cz). Mnohokrát jsem ho tehdy žádal, aby své příspěvky trochu zpracoval (doplnil česká znaménka a tak), že bych je rád uveřejňoval v IK. Až nečekané dobrodiní základní vojenské služby způsobilo, že Honza oddělen od sítí (s výjimkou snad maskovací) nevydržel nekomentovat současnou spisbu (ikarijskou i knižní) a nemaje jiného média, slíbil produkovat sloupek.

Akademie SF 2001

Zaneste si do diářů, že Svět knihy Praha 2001, 7. mezinárodní knižní veletrh proběhne ve dnech 10. - 13. 5. 2001.

Host v krajině fantastiky

Lidové noviny pojaly na letošní vedra celkem zajímavý nápad, podnítit vznik 50 povídek odehrávajících se v 50 českých městech.
       Nás asi nejvíce zaujme pokus Jana Janďourka a jeho olomoucké dobrodružství amatérského detektiva Martina Anděla, nám tak důvěrně známého z povídek Ludvíka Součka (LN 25/8/2000).

www.inzine.cz

tak se jmenuje nový, tentokrát internetový časopis Ivana Adamoviče. Zatím mě tam nejvíce zaujala jména spolupracovníků z řad fandomu.
********************
       Potom co vyšel papírový IK jsem zabloudil na stránku zase a našel recenzi Ivana Adamoviče na knihu Dumasův klub, podle něhož byl natočen film Devátá brána, před nímž nás varoval Filip Gotfrid.
       Pokud vám chybí filmové recenze Rigor Mortis (najdete jich zde přehršel) nebo chcete vědět jací jsou redaktoři herních časopisů v posteli, našli jste svou stránku.

Vesmírná odysea 2001

Na adrese http://svet.namodro.cz/scifi-and-fantasy.htm naleznete zajímavý seriálek o právě probíhající etapě přípravy na vypuštění Discovery z pohledu Maureen Doveové, samostatné programátorky odpovědné za testování montážních jednotek AE-11 a AE-12 počítače HAL-9000.
Zdeněk Rampas
Předchozí článek Další článek Obsah čísla Obsah ročníku Index Archiv IK