Logo rubriky
11-12/2002
  (198)
Předchozí článek Další článek Obsah čísla Obsah ročníku Index Archiv IK   
 
Všechna práva © Interkom 1984 - 2002

Čtenářův průvodce po Interkomu

Sešlo se nám v tomto Interkomu dost materiálu, který by nám mohla závidět i média svým autorům platící. Jedinou odměnou, kterou můžeme nabídnout my, je tvůrčí svoboda a čtenáři, kteří dovedou ocenit neotřelou myšlenku. Naše programová orientovanost na nevětšinového čtenáře je však redakci částečně diktována pudem sebezáchovy. Představte si, že bychom při snášení Interkomu místo dnešních tří set koleček museli jako v případě Pevnosti či Ikarie běžet okolo stolu třicet tisíckrát.
       Je to tak vážení čtenáři i přispěvatelé, prostým výpočtem zjistíte, že jen jeden fanoušek ze sta dorostl, aby ocenil co mu Interkom dává. I to svědčí o demokratičnosti fanouškovské obce. Kde jinde tvoří elita celé jedno procento pospolitosti :-).

Takže k dnešnímu menu:

       Kromě obvyklé dávky reportáří z conů a šéfredaktorsko-presidentských reflexí se po čase vracíme ke zkušenostem a zážitkům našich čtenářů se záměrnou intoxikací organizmu pomocí drog. Již dříve jsme uveřejnili články Moje nové hobby a Diagnóza: Extáze aneb fenethylaminová psychedelika verze 1.2, které byly pojaty z mužsky vědeckého pohledu na věc. Dnešní článek převzatý z Živlu (číslo zatím nezjištěno, ale stejně by vás asi nebavilo číst jej šedivými písmeny na pozadí černobílé fotografie) považuji (snad mě proto autorka nepřestane mít ráda) za ženský, už v tom, že příprava opojných esencí jako by vypadla z kuchařské knihy veliké Magdaleny Dobromily: Tak jsme si tedy muchomůrky udusili a snědli jich každý po plném talíři s bramborami....
       Na četné žádosti zvláště našich spanilomyslných čtenářek se nám podařilo získat další článek Richarda Podaného o překládání.
       Další Richard, tentokrát Klíčník, pro IK recenzuje dva největší vydavatelské počiny tohoto roku, totiž Rub a líc od I. M. Bankse a komiks Liga výjimečných a navrch si z pilnosti přidal ještě knihu o Sandmanovi.
       Františka Vrbenská se s námi podělila o dojmy nad teoretickou prací Ondreje Herce Cyberpunk a Petr Habala varuje před možnými úskalími českého vydání Cryptonomiconu.
       Celosvětové spiknutí nám v článku Teletubbies unveiled čili Velké sluníčko tě vidí! odhaluje náš nový spolupracovník Finnegan Švejk (asi pseudonym).
       Víc snad nebudu prozrazovat, Interkom předpokládá aktivního čtenáře :-)

2003

       Další rok třetího tisíciletí se na nás valí, a s ním i tradiční vymáhání předplatného. Máte-li za svým jménem Vykřičník (!), měli byste se nad svým vztahem k Interkomu hluboce, ale opravdu hluboce zamyslet :-). Dvojnásob pak, pokud se vám líbí Interkom v podobě a hlavně počtu stran, jaké má toto číslo. První možnost pohodlně zaplatit v hotovosti máte na Miniconu, a radím vám ji vzhledem k nejistotě okolo Draconu využít. Navíc, budou-li se vaše penízky scházet dost rychle, dočkáte se ještě letos čísla 13.
       Stále více čtenářů si stěžuje na příliš malá písmenka, uvažujeme o zvětšení formátu, ne sice na nepohodlnou A4, která pokud by vám i došla nezmačkaná poštou, by velmi rychle doznala úhony při čtení po tramvajích či delším nošení v baťůžku, ale na něco mezi stávající A5 a výše pohaněnou A4. (I když si tím samozřejmě zase ztěžujeme život, pomoc při korekturách byla pro mnoho fanů jediná možnost, jak se dostat k IK tištěnému velkými písmenky, teď možná budou raději na korektorských večírcích popíjet a tlachat.)

Předplatné

       Ať už to dopadne jakkoli, ponecháme letošní předplatné i platební podmínky:
       Předplatné můžete poslat složenkou na adresu redakce, nejlépe na mé jméno, tedy nějak takto:
       Zdeněk Rampas, Interkom,
       Letecká 6, 161 00 Praha 6
       Pošta je někdy až nechutná ve své neochotě vydat jí svěřené peníze. Nebo použijte platbu na konto:
       1938356379/0800.
       Pokud budete platit na konto složenkou, udejte jako adresu banky Česká spořitelna, OP Praha 1, Rytířská 29.
       Slovenští čtenáři si musí poradit jako letos.
Zdeněk Rampas
Předchozí článek Další článek Obsah čísla Obsah ročníku Index Archiv IK